Afbeelding

Kinderen zijn zonnetjes bij Koningsspelen

Algemeen 71 keer gelezen
UDEN – Ondanks de regen zijn de Koningsspelen bij openbare basisschool de Meent niet in het water gevallen. De kinderen genoten buiten en binnen van verschillende spelletjes en een ontbijt op school in het kader van de naderende troonswisseling.

[image=243068]

De dag staat in het teken van samen bewegen. Dat is goed te zien bij het skilopen. Met vier personen op ski’s voortbewegen vergt veel samenwerking, maar de leerlingen krijgen de truc snel door. Het skilopen is een van de verschillende oud-Hollandse spellen die op het schoolplein zijn opgesteld. De andere kant van het schoolplein dient als een groot ganzenbordspel met 63 Koninklijke vragen. Er wordt enthousiast gestreden tijdens de spellen. De kinderen zijn druk bezig met zaklopen, repen, zo veel mogelijk water naar de overkant dragen en vissen. De leerlingen, leraren en de ouders zien er allemaal feestelijk uit in hun oranje kleding.

Regen
“Vanochtend hebben de kinderen gesmikkeld van een gezamenlijk ontbijt in de klassen dat we mochten ophalen bij de Jumbo. Er was genoeg voor iedereen”, vertelt de lerares van groep acht, Mirjam Dierkes. Na het ontbijt keken de kinderen naar de aftrap van de sportdag door de toekomstige Koning en Koningin. Dat er rond half elf steeds meer regendruppels naar beneden vallen op het schoolplein, merken de kinderen niet op. “Dit is leuk!”, roept een jongentje in een oranje T-shirtje terwijl hij struikelend vooruit komt op de ski’s. Dan klinkt de bel.“Allemaal naar binnen jongens” De spellen gaan na een paar aanpassingen binnen gewoon weer verder. “Gelukkig hebben we ook een slecht weer programma gemaakt”, zucht directeur Harold van der Venne. Zowel de directeur als de werkgroep zijn enthousiast over de Koningsspelen. “Het team heeft er veel tijd in gestoken. En dan kan het regenen, maar als je die gezichtjes ziet, dan zijn de kinderen gewoon de zonnetjes”, glimlacht Van der Venne.

[image=243069]

[image=243071]

[image=243072]

[image=243074]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant