Afbeelding

Koningsdag op Kindcentrum Kidion

Algemeen 21 keer gelezen
UDEN – De Koningsdag in Kindcentrum Kidion in Volkel begon vrijdag met een lekker koningsontbijt in alle groepen van de Vlieger, de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf. Terwijl er muziek klonk in de aula verzamelden alle kinderen zich voor het versierde podium. De kinderen zagen er kleurrijk uit in het rood/wit/blauw en oranje.

[image=243116]

Over de rode loper kwamen Willem- Alexander en Maxima aangelopen en zij werden enthousiast onthaald. Er volgde een korte ceremonie waarbij Willem-Alexander en Maxima gekroond werden, Maxima een mooi bloemetje kreeg en door middel van het doorknippen van een lint werden de koningsspelen geopend. Daarna hebben zong iedereen samen het lied; bewegen is gezond van Kinderen voor Kinderen. Alle kinderen waren tegelijk aan het zingen en dansen en zelfs de koning en de koningin deden mee!

[image=243113]

Daarna hebben alle kinderen op het voetbalveld en de speelplaats verschillende oud- Hollandse spelletjes gedaan zoals koekhappen, spijkerpoepen, zak lopen, kruiwagen race, touwtrekken en nog veel meer. De nadruk lag op sportief met elkaar bewegen, maar natuurlijk was er ook tijd voor een lekkere oranje koek met een drankje. Ondertussen liepen Willem-Alexander en Maxima rond om overal een praatje te maken!

[image=243115]

Door een lange regenbui werd het spelen van de koningsspelletjes eerder dan gepland afgebroken en gingen de kinderen naar binnen voor een korte gezamenlijke afsluiting. Willem- Alexander en Maxima hebben de kinderen bedankt voor een leuke ochtend. Ze hadden voor alle kinderen nog een leuke verrassing; namelijk een medaille en een echt koningsspelen- certificaat omdat ze gezien hadden dat alle kinderen sportief bezig zijn geweest. Mede dankzij de hulp van vele ouders is het een onvergetelijke dag geworden voor alle kinderen en ook onze toekomstige koning en koningin. (foto’s Jos van Extel)

[image=243117][image=243118][image=243119][image=243120][image=243121][image=243122][image=243123][image=243125][image=243124][image=243112][image=243114]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant