Afbeelding

F-16 demoteam continueert training

Algemeen 2 keer gelezen
VOLKEL - Om de getraindheid voor zijn demonstraties op niveau te houden vliegt F- 16 demovlieger, kapitein Stefan Hutten, in mei een aantal trainingen boven vliegbasis Volkel. Op 1, 13 en 21 mei wordt daartoe in principe tweemaal daags getraind. Op 22 mei vliegt Hutten de zogenaamde ‘acceptatiedemo’ waarbij, na goed resultaat, goedkeuring wordt verleend tot het officieel uitvoeren van zijn demonstraties voor publiek.

[image=243126]

Kapitein Hutten doorloopt op dit moment een trainingsprogramma voor zijn vernieuwde demonstraties. Daartoe is in maart twee weken in de Verenigde Staten getraind. Eind maart trainde hij één week vanaf vliegbasis Leeuwarden en vorige week vloog Hutten succesvol boven vliegbasis Volkel. Gedurende de maand mei dient Hutten zijn getraindheid te onderhouden om op 22 mei de ‘acceptatiedemo’ voor te vliegen voor het goedkeurend oog van een luchtmachtgeneraal. Deze verleent het F-16 demoteam de officiële toezegging de demonstraties voor publiek te mogen vliegen. Vanwege operationele redenen of door onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaand vliegprogramma worden afgeweken.

Meer informatie over het F-16 demoteam is te vinden via de website www.f16demoteam.nl. De laatste ontwikkelingen zijn eveneens te volgen via het Twitteraccount van de Koninklijke Luchtmacht @Kon_Luchtmacht. Berichten van het F-16 demoteam zijn herkenbaar aan #F16demo.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant