Afbeelding

824 snelheidsovertreders betrapt op A50

Politie 9 keer gelezen
UDEN/VEGHEL - 824 bestuurders zijn donderdagavond op de bon geslingerd voor het overschrijden van de maximumsnelheid op de A50 ter hoogte van Uden en Veghel. De politie hield die avond een grootscheepse controle op de Veghelsedijk in Uden.

[image=243140]

Er werden totaal 8874 passerende voertuigen op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 197 km/uur. In totaal werden twaalf bestuurders, die gecorrigeerd harder dan 150 km/uur reden, direct staande gehouden. Zij kregen een proces-verbaal uitgereikt. Van twee automobilisten is het rijbewijs ingevorderd.
Tijdens deze controle is ook de belastingdienst aangesloten. In totaal werd door hen op 25 voertuigen beslag gelegd. Daarvan zijn er veertien ook daadwerkelijk afgevoerd. De overige bestuurders voldeden hun belastingschuld ter plaatse. Daarmee werd ruim 14-duizend euro opgehaald.
Ook in 2013 blijven de lokale en landelijke politie met regelmaat op de A50 controleren op de maximumsnelheid van 120 km/ uur, maar ook op gedragingen, die ongevalgevaar verhogen. Het stuk van de A50, waarop gecontroleerd wordt, wordt op termijn verbreed van Uden/Veghel naar Knooppunt Paalgraven tot aan Ekkersrijt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant