Afbeelding

Inspectie Prins van Oranje Volkelse erewacht

Algemeen 5 keer gelezen
VOLKEL - Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft vandaag voor de laatste keer op zijn verjaardag de erewacht van de Koninklijke Luchtmacht geïnspecteerd. De Koninklijke Luchtmacht stelt traditiegetrouw op zijn verjaardag een erewacht op bij zijn woonhuis. Vanwege de inhuldiging wordt deze traditie dit jaar, na 32 inspecties, afgesloten. De erewacht bestond uit een peloton bewakingspersoneel van het 640 squadron van vliegbasis Volkel.

[image=243150]

De Volkelse erewacht stond voor de inspectie opgesteld op het voorplein van de Eikenhorst, en twee luchtmachtmilitairen staam de hele dag aan het begin van de oprijlaan. De commandant van vliegbasis Volkel, kolonel Peter Tankink, was ook aanwezig. Na de inspectie overhandigde majoor commandant Carlo Mekes aan de Prins van Oranje namens het squadron een cheque met een bedrag dat ten goede komt aan het Oranje Fonds.
Het 640 platform squadron is het grootste operationele squadron van de Koninklijke Luchtmacht. Op vliegbasis Volkel verzorgt het de luchtverkeersleiding, brandbestrijding en –preventie, meteorologische diensten en de bewaking en beveiliging van de vliegbasis.
De Prins van Oranje doet als aanstaand staatshoofd afstand van zijn actieve militaire status. Voor zijn inhuldiging als Koning der Nederlanden wordt hem op verzoek eervol ontslag verleend. De Prins is nu nog militair in de rang van commandeur bij de Koninklijke Marine en heeft een overeenkomstige opperofficiersrang bij de andere krijgsmachtdelen. Als Staatshoofd en lid van de regering kan de koning echter geen actieve militaire functie meer vervullen binnen de Krijgsmacht.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant