Afbeelding

Opgepimt Spinetplein geopend

Algemeen 35 keer gelezen
UDEN – Het was het idee van Marjolein van Dijk. Zij stelde op de website van de gemeente Uden voor om het pleintje op te knappen achter de woningen aan de Cellostraat, Spinetstraat en Citerstraat en Arnold Braks van het Gebiedsplatform West Platform haakte daar op in. Van het een kwam het ander en zaterdagmorgen werd een prachtig vernieuwd pleintje door hem geopend. Daarbij waren veel buurtbewoners aanwezig die na de opening aan de slag gingen met mozaïek.

[image=243183]

In september bedacht Marjolein van Dijk dat het wat grauwe plein met alleen een zandbak veel beter benut zou kunnen worden. Er komen poorten op uit van de omliggende woningen, het ligt prettig beschermd en is groot genoeg voor bijeenkomsten in de buurt. Via het gebiedsplatform werden ook de gemeente, wooncoöperatie Area en stichting Vivaan erbij betrokken. De bewoners mochten aangeven wat ze wilden.

Buurtvereniging
Marjolein: “We hebben hier een gemêleerde wijk met oudere en ook heel jonge bewoners. Al snel bleek dat er het meeste draagvlak voor was om het plein meer geschikt te maken voor de kinderen en kleinkinderen in de buurt. Er zijn nieuwe speeltoestellen neer gezet want de andere waren al achttien jaar oud. Het stroomhuisje werd opgepimt, knikkerputjes gelegd en een bankje geplaatst. En vandaag is iedereen bezig om grote betonnen blokken die dienst doen als tafel of als bank te betegelen met mozaïek, samen met kunstenares Nelleke Kennis. Het is geweldig mooi geworden en de opkomst is groot. Er zijn mensen die van elkaar niet wisten dat ze zo dicht bij elkaar woonden. Er is al voorgesteld om een buurtvereniging op te richten en jaarlijks een barbecue te organiseren.”

Voor elkaar
Arie Abels van Area: “Uit ons ‘Voor elkaar fonds’ hebben we de verf en mozaïek bekostigd en Area heeft nieuwe schuttingen geplaatst. En er komt nog nieuwe verlichting. Het is een geweldig initiatief dat buurtbewoners dichter bij elkaar brengt.” De gemeente stelde zaterdag de ‘samenhanger’ ter beschikking zodat de bewoners gebruik konden maken van gereedschappen.

[image=243163][image=243165][image=243167][image=243168][image=243169][image=243170][image=243171] [image=243163]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant