Afbeelding

‘Markant Uden dé muziektempel van het zuiden’

Kunst en cultuur 30 keer gelezen
UDEN – “Het is 99,5 procent zeker dat UB40 op 30 november hier in Markant Uden op het podium staat”, deelde Maarten Prinssen zaterdag opgetogen mee tijdens de presentatie van het nieuwe programmaboek. Met deze mededeling is een intensieve samenwerking met De Pul in Uden ook een feit. “Pul XL concerten gaan we dat noemen. Concerten waarvoor de Pul te klein is, worden voortaan in onze zaal gegeven. Het wordt dé muziektempel van het zuiden.”

[image=243177]

Personeel, vrienden en familieleden kregen zaterdag een rondleiding door de nieuwbouw van Markant. “Niets is zo leuk als een huis vol vrienden”, lacht Maarten Prinssen . Het aantal vrienden was volgens hem na de privatisering van het theater wat terug gelopen, maar was nu weer gegroeid. Al deze mensen keken toe hoe een pallet met nieuwe programmaboeken met de hoge kraan vanuit de lucht voor Markant werd gezet.

Programma
In het boek een opsomming van theatervoorstellingen. “We hebben goed naar onze klanten geluisterd en bieden voorstellingen voor iedere portemonnee en voor verschillende doelgroepen."
De brochure heeft een Layar, een applicatie op de smartphone waarmee je interactieve informatie vindt over voorstellingen zoals een website of een filmpje. Het programmaboek is tot stand gekomen in samenwerking met Roestvrij Taal, CLAP Communicatieregisseurs en De Winter mediagroep.

Feesten
In de brochure wordt duidelijk dat Markant meer gaat bieden. “Met de nieuwbouw zijn we vanaf het najaar ook de plek voor de meest uiteenlopende feesten, concerten en evenementen. En dan hebben we het nog niet eens over het restaurant.”

Renovatie
Op 29 juni sluit Markant enkele maanden. In de zomer wordt de foyer gerenoveerd. Er komt een nieuwe bar in en een donkere houten vloer. Het oude Markant wordt gekoppeld aan de nieuwbouw en de bedoeling is dat je straks vanaf de foyer dwars door het gebouw naar de Kastanjeweg kunt kijken. Op 25 oktober opent het nieuwe seizoen met een vriendenavond in Markant en eind dit jaar openen de evenementenaccommodatie en het restaurant hun deuren.

[image=243172][image=243173][image=243174][image=243175][image=243176][image=243179]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant