Afbeelding

5H: Drama in Keldonk voor NLC'03

Voetbal 7 keer gelezen
UDEN / OSS - NLC'03 waande zich even kampioen van de vijfde klasse H toen het vijf minuten voor tijd in Keldonk met 0-2 leidde en Ollandia tegen Ravenstein nog op 0-0 was blijven steken. De ploeg uit Lith zag Keldonk echter nog langszij komen terwijl de Ollanders alsnog met 1-0 wonnen. Hierdoor hebben beide teams weer evenveel punten.

Een hard gelag dus voor NLC'03-trainer Gerrit Smits: "Ja, uiteraard maar aan de andere kant hebben we alles nog in eigen hand. Vandaag speelden we ook weer aardig, waren volgens mij de betere ploeg. Laat Ollandia maar komen, ik ben niet bang. En ach, in een beslissingswedstrijd kampioen worden is misschien nog wel mooier." In Keldonk ontspon zich in eerste instantie een gelijkopgaand duel. Keldonk-trainer Raymond Danse: "Dat vond ik wel. Alleen was NLC'03 voetballend wat beter maar wij vochten voor elke meter en zorgden daarmee toch voor balans." Halverwege de tweede helft besloot Danse om alles op alles te zetten. "Wij moesten winnen waardoor ik achter één op één ging spelen, ik wist dat dit ons duur zou kunnen komen te staan." Hij kreeg gelijk want Erwin Arends en Niek van Sonsbeek leken de gasten naar de titel te schieten.

Doelman Van de Akker
Omdat Ollandia nog op 0-0 stond vierden de fans van NLC'03 al een feestje. Ook toen Pirke Brugmans met een schitterende volley voor 1-2 zorgde leek er niets aan de hand. In de toegevoegde tijd kreeg Keldonk echter nog een corner waarbij doelman Leon van de Akker mee naar voren ging waarna de bal via zijn voeten bij Joost Antonides belandde die vervolgens 2-2 aantekende. Op dat moment kwam het bericht uit Ollandia binnen dat Robert Erven alsnog Ollandia voorbij Ravenstein had geschoten: 1-0. Alle spelers van NLC'03 vielen vervolgens van teleurstelling op het veld in elkaar. In Olland domineerde de thuisploeg licht in de eerste helft maar over de gehele wedstrijd gezien had Ravenstein zeker een punt verdiend. De goal van Erven kwam tot stand na een scrimmage waarna de spits via de punt van de schoen de bal in de goal wist te frommelen. De strijd bovenaan gaat daarmee verder. Raymond Danse leefde mee met zijn oude club. Danse: "NLC'03 is toch ook een beetje mijn club geworden maar ik zit nu bij Keldonk." Vervolgens met een knipoog: "De oranje leeuwen geven geen cadeautjes weg....."

Laatste thuiswedstrijd Henk Bosch wordt gewonnen
Ulysses-coach Henk Bosch is bezig aan zijn laatste weken als trainer van de Megense formatie. Het was daarom mooi voor hem het laatste thuisduel onder zijn leiding met 2-0 werd gewonnen van Nijnsel. Wout Pulles scoorde twee keer. Eerst na een fraaie actie van Remi van der Camp waarna later Bernd van der Camp de aangever was. Vlak voor tijd miste de 15-jarige Thomas Bosch een strafschop namens Ulysses. De zoon van de trainer, de spelmaker van Ulysses A1, was net daarvoor ingevallen.

SCMH verslaat ook WHV
Lang leek SCMH op een makkelijke zege af te steven tegen WHV maar na een 3-0 voorsprong kwamen de gasten sterk terug via Thijs en Roel Lunenburg. Laatstgenoemde draaide een corner ineens in het doel. Voor de gastheren hadden ondermeer Bob van den Berg en Hans van Helvoort gescoord. Na de 3-2 drong WHV even aan maar even later was het Hans van Helvoort die met zijn tweede goal aan alle onzekerheid een einde maakte.

FC De Rakt onderuit
In Gemonde ging het nergens meer om tussen Irene en FC De Rakt. De gastheren benutten de kansen vervolgens beter in een gelijkopgaand duel. Mark Klaare had De Rakt op 0-1 gebracht maar door twee goals van Nick Vliegenthart en een derde van Rick Hessels werd het alsnog 3-1 voor Irene.

[image=243298]

WEC simpel over OVC'63 heen
WEC speelde niet eens geweldig maar had toch geen moeite met het matig voetballende OVC'63. Kevin van de Boogaard, Yoeri Verbakel, Roel Wordrager en Rob op 't Hoog zorgden voor de goals: 4-0. De goal van Op 't Hoog verdiende het predikaat 'beauty'.

Stand vijfde klasse H:
1. Ollandia 21 -49
2. NLC'03 21 -49
3. Nijnsel 21 -41
4. Ravenstein 21 -36
5. SCMH 21 -35
6. Keldonk 21-34
7. Ulysses 21 -29
8. FC de Rakt 21 -26
9. WEC 21 -22
10. WHV 21 -21
11. Irene 21 -13
12. OVC'63 21 -9
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant