4G: Periode-3 wijst naar Volkel

Voetbal 43 keer gelezen
VOLKEL – Het wordt spannend op de laatste competitiedag. De rekenmeesters kunnen hun gang gaan. Nog in het geding zijn de periodes één en drie. Boskant blijft kanshebber, al verloor het vanmiddag met 2-3 van kampioen Boekel Sport. Het lot van ELI en Vorstenbossche Boys was al eerder bekend, die degraderen.

[image=240880]

Bij Boekel Sport was de feestalcohol inmiddels uit de aderen verdwenen. Dit getuige de 2-3 winst bij Boskant dat aast op een periode. Roy van der Linden opende de score voor Boskant wat tevens de ruststand was. In de tweede helft kwam Boekel Sport langszij. Twee maal Sjoerd Vogels kantelde de wedstrijd. Vooral de laatste treffer van de spits was van grote schoonheid. Tien minuten voor tijd was het Teun Wiendels die de 1-3 liet aantekenen. Kort hierna mocht de zestienjarige Michiel Merks onder de Boekelse lat. De jeugdige doelman moest in zijn korte tijd toch een maal vissen na een schot van Maarten van der Linden. Een lelijke streep door de Boskantse plannen. Er is natuurlijk nog wel degelijk kans op een van de nog vacante periodes die zondag op de laatste competitiedag aan de man gebracht gaan worden.

[image=242306]

Hans van Beek
Volkel won vanmiddag op de Eeuwsels met 2-0 van ASV’33. De club uit Aarle-Rixtel deed bij velen de wenkbrauwen fronsen toen bleek dat trainer Hans van Beek alsnog besloot ermee stoppen einde seizoen. Vanmiddag verloor de ploeg van Van Beek met 2-0 bij Volkel. Dat wellicht de pijn van de zware bekerwedstrijd thuis tegen Wilhelmina’08 nog in de kuiten had. Dat verhinderde Roy van Hinthem niet om met een fraai lobje de score te openen in de achttiende minuut. Na rust zag Ruud de Brouwer van ASV’33 zijn kopbal op de lat belanden. Het bleef spannend met deze minimale score. Invaller Jerry Dekkers gaf lucht en bracht een paar minuten voor tijd de stand op 2-0. Volkel heeft volgende week aan een puntje voldoende bij Boekel Sport om de laatste periode naar zich toe te halen.

[image=243322][image=243330]

Groeibiljantje
Vorstenbossche Boys heeft de smaak van het winnen te pakken. Helaas te laat voor de ploeg van De Bergakkers. Op diezelfde Bergakkers werd het vanmiddag een 2-1 zege op Mariahout. Martijn van de Linden leek leuke dingen te gaan doen voor zijn team Mariahout. Met een loepzuivere vrijetrap in de veertigste minuut leek hij de 0-1 ruststand te bepalen. Op slag van rust tikte echter A-junior Marvin van Heeswijk de gelijkmaker binnen. De winnende kwam na rust van opnieuw Marvin van Heeswijk. Het Vorstenbossche groeibriljantje schoot na een solo onberispelijk raak 2-1. Een leuke afsluiter thuis voor trainer Willem van den Burgt in zijn laatste thuiswedstrijd voor de club uit Vorstenbosch.

[image=98237]

Puntenverlies
Avesteyn had het zwaar bij Handel. De ploeg uit Dinther stond al na vijf minuten in ondertal nadat keeper De Laat met rood (handsbal buiten de zestien) moest vertrekken. Het verhinderde Roy Wijlaars niet de score te openen voor Avesteyn. Niek van Eldonk maakte voor Handel gelijk na een half uur spelen. Avesteyn kwam opnieuw op voorsprong door Stan de Laat. Een kwartier voor tijd viel de geplande winst in duigen. Jan van Grinsven bepaalde met zijn doelpunt de eindstand op 2-2. Avesteyn blijft in de race voor een periode ondanks het puntenverlies in Handel.