Afbeelding

Maashorstboeren trappen lente af

Algemeen 25 keer gelezen
UDEN - Kersenbomen luisteren met hun weelderige bloesem de aftrap op van het toeristische seizoen in De Maashorst. Volg zondag 5 mei de Kersenbloesemtocht op de fiets of met de auto tussen 10.00 tot 16.00 uur.

[image=243440]

De kersenbloesem staat symbool voor de start van het seizoen. De bloesem kondigt de oogst aan van streekproducten die zich uitstrekt van medio juni tot eind augustus. De hele zomer door worden er streekproducten uit De Maashorst geserveerd in talrijke cafeetjes, theetuinen en restaurants.
De Maashorstboeren hebben een leuke route uitgezet, deelnemers kunnen op elk gewenst punt opstappen. In Vorstenbosch is er een speciaal kersenspel voor de kinderen. Diverse boomgaarden zijn open voor publiek evenals D’n Ujese Bogerd in Uden. Er is een demonstratie imkeren, een tentoonstelling over de kersenteelt en er is muziek op terrassen in de boomgaard. Dit jaar is er ook voor het eerst een autoroute die mensen kunnen rijden.
De route downloaden kan via www.maashorstboeren.nl en www.demaashorst.nl. Deelname is gratis. Er kan gestart worden op elk gewenst punt van de route.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant