Afbeelding

‘Ik kan moeilijk ‘nee’ zeggen’

Zakelijk 44 keer gelezen
VEGHEL – Hij is al zeventien jaar actief bij de Hulpdienst, zo’n tien jaar koster in de Lambertuskerk en doet daarnaast nog wat administratief werk bij de Watersteeg en helpt mensen die dat zelf niet meer kunnen met tuinieren. Martien van Ganzewinkel (77) uit Veghel is de vrijwilliger van de maand en mag drie weken lang rondrijden in een Hyundai van Auto Van Berkel.

[image=243449]

Bij de Hulpdienst Diakonie vervult Van Ganzewinkel verschillende taken, zo is hij coördinator van de Klussendienst en de Vervoersdiensten. Naast coördineren treedt hij ook zelf op als chauffeur voor mensen die niet meer mobiel zijn en doet hij klussen in en om het huis bij mensen die dat zelf niet meer kunnen. Ook is hij dikwijls te vinden in tuinen van mensen die door een beperking hun tuin niet zelf meer kunnen onderhouden. Als er problemen optreden, zorgt de Veghelaar ervoor dat de telefooncentrale van de Hulpdienst Diakonie blijft draaien. En alsof hij het nog niet druk genoeg is, is Martien van Ganzewinkel sleutelbeheerder van de Peppelhof. “Ik kan te weinig ‘nee’ zeggen”, concludeert hij lachend.

Extra rondje
Als vrijwilliger van de maand mocht Martien van Ganzewinkel drie weken lang rondrijden in een gloednieuwe Hyundai iX20, beschikbaar gesteld door Ford van Berkel uit Veghel. “Waar ik ook naar toe moest, ik heb elke keer een extra rondje gereden. Ik rijd graag auto dus het was een leuke verrassing. De Hyundai rijdt prima, ik ben zelfs een dagje rond gaan rijden, van Schijndel naar Boerdonk en van Rooi naar Keldonk.” (foto: Margot van Kleef)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant