Afbeelding

Recordjaar poppodium De Pul

Muziek 25 keer gelezen
UDEN - Er zat al een aantal jaar een stijging in het bezoekersaantal van De Pul maar 2012 is een recordjaar geworden met 16947 bezoekers puur op het poppodium. In 2011 waren dit er nog maar 13722, in 2010 ruim 15.000. Nog nooit trok de popzaal zoveel mensen als dit jaar.

[image=230195]

De stijging naar bijna 17.000 bezoekers wordt met name veroorzaakt door de goede balans in het programma, waardoor de popzaal voor meerdere doelgroepen toegankelijk is. Naast een aanbod voor de Udense jongeren is de Pul sinds een aantal jaren ook een echt cultuurpodium voor de groep 23+, met dit jaar concerten van onder andere Wishbone Ash, De Dijk, Serena Pryne, Di-Rect, Blof en the Ultimate Eagles. Bands roemen de sfeer in De Pul. De onlangs vernieuwde zaal heeft een goede akoestiek en heeft sfeer.

[image=233943]

Samenwerking
De Pul treedt meer dan ooit naar buiten en zoekt regelmatig de samenwerking op. Zo organiseert De Pul schoolfeesten van het Udens College, doen ze alle leerlingenconcerten, werkt samen met Festyland en worden Pul- vrijwilligers aan evenementen van collega-zalen 'verhuurd' om zo het vrijwilligersweekend te bekostigen.
Dit jaar is voor De Pul goed van start gegaan met een uitverkochte show van Rowwen Heze in februari en afgelopen week 'het concert van het jaar' Earth Wind & Fire Experience, en het concert van Saxon in mei. Het nieuwe seizoen wordt geopend door Steve Hogarth & Richard Barbieri. Eerstgenoemde is de zanger van de wereldformatie Marillion en doet in deze tour enkel Paradiso Amsterdam en De Pul Uden aan.

Bezuinigingen
Naast het jubelgeluid maakt De Pul zich ook op voor de komende bezuinigen van gemeente Uden. De cultuursector wordt in Uden hard getroffen en ook De Pul zal hier niet aan ontkomen. Wat de consequenties zijn zal de komende maanden duidelijk worden.

[image=225386]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant