Afbeelding

Udense schildert koningspaar met condooms

Kunst en cultuur 74 keer gelezen
UDEN – De Udense kunstenares Simone Boogers wilde op creatieve wijze het nieuwe koningspaar op unieke wijze een hart onder hun riem steken. Een schilderij genaamd BESAFE werd het resultaat waarbij gekleurde en ongekleurde condooms werden gebruikt. Daarmee verwoordt ze haar wens dat het nieuwe koningspaar altijd gezond en veilig zal zijn en gebeurtenissen zoals 30 april 2009 nooit meer zullen voorkomen.

[image=243788]

“Ons nieuwe koningspaar is modern, spontaan en ze hebben drie prachtige kinderen. Ikzelf ben de gelukkige moeder van vier kinderen. Ik benadruk in mijn schilderij het feit dat ik het ongelooflijk waardeer dat dit paar “hun verantwoordelijkheid” neemt en dat ze daarbij gezond blijven en nooit gevaar lopen waardoor wij en hun kinderen, nog lang van ze kunnen genieten ”, vertelt Simone Boogers. “Het doek heeft vele unieke details waaronder de kroon van Koningin Maxima, haar oorbel, het jasje van Koning Willem Alexander en de knopen van zijn jasje.”
Samen met de webwinkel Condoom Anoniem is besloten om het doek te veilen voor het goede doel. De opbrengst zal geschonken worden aan het Oranje Fonds, Nederlands Kanker Fonds of Dance4Life. De koper krijgt de eindbeslissing welk goed doel het uiteindelijk zal worden. Het schilderij is afgelopen maandag officieel onthuld op de markt van Uden.
Midden mei wordt bekend gegeven wie het schilderij voor welk bedrag heeft gekocht en waar het geld naar toe gaat. Condoom Anoniem heeft toegezegd het bedrag te completeren tot een mooi rond bedrag.

Meer informatie: www.designedbymoon.nl/besafe




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant