Afbeelding

‘Mister Zeelandia’ Tjeu van Ras gehuldigd

Muziek 40 keer gelezen
ZEELAND –De eerste editie van Zeelandia's Oranjeconcert: Royal & Jazz was afgelopen maandagavond een succes. Het publiek genoot van een prachtige show van harmonieorkest Zeelandia samen met zangeres Joyce Lou van Ras en haar band. Belangrijkste man van de avond was aftredend bestuurslid en oud-voorzitter Tjeu van Ras.

[image=243866]

Presentator Ben van de Walle opende de avond door kort stil te staan bij de dramatische gebeurtenissen in Reek, daarna werd de avond passend voortgezet met stemmige muziek zonder al te veel uitbundigheid.
Maar ook zonder die uitbundigheid was het genieten geblazen. Ook de harmonie onder leiding van dirigent Will Veraa genoot zichtbaar. Vrijwel alle gedecoreerden waren aanwezig en ook Zeelandia's eigen ‘helden’ werden in het zonnetje gezet. Voorzitter Tijs Nabuurs bedankte Ronald Bongers en Paul Verstegen voor de organisatie van dit evenement en stond vervolgens wat langer stil bij het afscheid als bestuurslid van Paul Verstegen.

Tjeu sleutel
De grootste eer was weggelegd voor oud-voorzitter Tjeu van Ras, die na 32 jaar afscheid heeft genomen van het bestuur van Zeelandia. Uitvoerig werden zijn talrijke verdiensten geroemd en met name zijn bijzondere aandacht voor jeugdige muzikanten. Vervolgens werd hij benoemd tot erelid van Zeelandia en heeft hij de eerste “Tjeu sleutel” opgespeld gekregen. De Tjeu sleutel is een onderscheiding die voortaan uitgereikt wordt aan iedere leerling op het moment dat hij of zij toetreedt tot het harmonie orkest of de slagwerkgroep. Op deze manier zal de naam Tjeu van Ras tot in lengte van jaren verbonden blijven bij Muziekvereniging Zeelandia.
Aan het slot van het muzikale programma was het de beurt aan zangeres Joyce Lou van Ras. Op indrukwekkende wijze liet zij haar voormalig dorpsgenoten kennis maken met haar zangkwaliteiten.

[image=243867]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant