Afbeelding

Boekels bloed op Knipoog rockfestival

Kunst en cultuur 27 keer gelezen
BOEKEL – Het rockfestival Knipoog pure rock is in het pinksterweekend op zaterdag 18 mei. Van de twaalf bands die op de planken staan hebben er zeven Boekels bloed. Dit omdat Boekel dit jaar zevenhonderd jaar bestaat.

[image=243962]

Speciaal voor de zevenhonderd editie komt VanDer bijeen. De hardrockband uit de jaren tachtig is opgegroeid in Boekel. Met de Boekelnaren Frans van Dommelen en Toon van den Heuvel bestormt deze vijfmans formatie vele podia met hun eigenzinnige composities en energieke podium presentaties. Black Pearl staat voor het eerst op het podium. Met de Boekelse muzikanten: Arie Rijbroek, Koen Jonkers en Toon van den Heuvel. De in Boekel geboren rasmuzikant Clemens van de Ven klinkt samen met drummer Sjoerd van Bommel als een volledige band. De American Idiots brengen de band Greenday all the way to Boekel. De hardcore band On Fire presenteert tijdens Knipoog hun nieuwe CD. De progrockband Argus zal buiten een hoogstaande muzikale show neerzetten. Ze repeteren in Boekel. Ook de Metalcore van Reckless Suicide en het crazy duo Pignose Willy’s vermaken het Knipoogpubliek.

Kaartjes
Op het buitenpodium start het festival om 14.00 uur met The Cube een alternatieve rockcover band met de Boekelnaren Jeroen Manders en Paul van Crey. Binnen wordt de afterparty verzorgd door Duck and Cover met hun metal klassiekers. Buiten sluiten Imitallica met hun Metallica krakers en Rattlesnake Shake het festival af. De voorverkoop is bij Guitar King Boekel, en café Salut aan de Juliana straat in Boekel. Kaarten kosten in de voorverkoop vijftien euro en aan de dagkassa twintig euro. Informatie is te vinden op www.knipoogpurerock.nl, waar kaartjes ook online te bestellen zijn.

[image=243963]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant