Afbeelding

Herman Paalman koninklijk onderscheiden

Muziek 93 keer gelezen
UDEN - Het was toch nog 'hare majesteit' die het behaagd had om Herman Paalman koninklijk te onderscheiden, want zo snel is een lintje natuurlijk niet geregeld. Herman Paalman kreeg de onderscheiding voor zijn 17-jarig voorzitterschap van Viva la Musica. Burgemeester Hellegers was hiervoor speciaal naar de Eigen Herd gekomen, waar de operettevereniging afscheid nam van zijn voorzitter.

[image=244132]

Herman Paalman was een zeer actieve voorzitter van Viva La Musica: beleid maken en uitvoeren, vergaderen met bestuur, werkbare sfeer creëren, contacten met koorleden, klaarmaken repetitieruimte, klaarzetten piano en muziekpartituur en Herman bewaakte de financiën, gingachter toezeggingen van sponsors aan, regelde subsidie-aanvragen en zorgde ook voor verantwoording achteraf.
Van 2005 tot 2011 organiseerde hij de Viva la Fiets (Fietsenmarkt) om extra inkomsten voor het koor te genereren. Ook bemande hij zelf de kramen op de rommelmarkten (meerdere keren per jaar) om gebruikte spullen van de koorleden aan de man te brengen. Alles ten gunste van de vereniging.
Het koor geeft met regelmaat concerten, zowel in Uden als daarbuiten. Herman Paalman zorgde ervoor dat er een concertruimte met kleedruimte was, koffie voor de koorleden, de piano en hij zong dan zelf ook nog zijn partij mee. Onder zijn voorzitterschap is er een beschermvrouwe aangesteld die een adviserende rol heeft.
Ook in de producties van Viva La Musica had Herman een grote rol. Hij was verantwoordelijk voor het selecteren van de solisten tot aan de uitvoeringen in theater Markant in Uden. Hij bouwde zelf mee aan de decors en hielp mee achter de coulissen. Hij stuurde ook de werkgroepen "decor" en "kleding" aan van producties als de Zigeunerbaron (1997), Carmen (2000), Anatefka (2002), I Lombardi (2003), The Pirates of Penzances (2006), Giovanni d'Arco (2009) en L'Elisir d'Amore (2012).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant