UDI'19 moet nog steeds beven

Voetbal 14 keer gelezen
UDEN - UDI'19 leverde bij Venray vooral in de tweede helft een hele matige prestatie. Na een eerste helft waarin het verzuimde te scoren bakte men er na de rust weinig meer van en werd er met 1-0 verloren. De Parkzichters moeten zondag tegen Groene Ster vol aan de bak om niet in de problemen te komen.

De afgelopen periode werd er druk gerekend door de UDI'19-fans want men droomde van de nacompetitie. De nacompetitie om richting Topklasse te promoveren welteverstaan maar de realiteit is dat de Udenaren het inmiddels voor elkaar hebben gekregen om de nacompetitie betreffende degradatie in het zicht te krijgen. Nu is het wel zo dat in de Hoofdklasse B alles dicht bij elkaar staat maar toch moeten we concluderen dat UDI'19 het de laatste twee wedstrijden behoorlijk heeft laten afweten.

[image=244164]

Eerste helft aardig
In Venray waren vrij weinig mensen op het affiche met UDI'19 afgekomen. De gastheren hebben dan ook zo hun eigen problemen waarover al veel gezegd en geschreven is. Er waren problemen met de betalingen en afgelopen week stuurde trainer Harry Blokhuis zelfs twee spelers definitief naar huis. Aangeschoten wild was Venray in het veld na voor de winterstop lange tijd de ranglijst te hebben aangevoerd. UDI'19 was in de eerste helft ook sterker maar ondanks een veldoverwicht en aardige kansen werd er niet gescoord. Goede kansen waren er voor Kevin van Veen, Tim Wolf en Michiel van Zuidam.

[image=244166]

De beste kans was overigens voor Bas Joosten namens Venray maar hij stuitte op doelman Tom Jacobs die de geschorste Thijs van Hoeij verving. Na de pauze scoorde de rechteraanvaller wel toen er onnodig Udens balverlies werd geleden: 1-0. De toeschouwers verwachtten daarop een aanvallend en aandringend UDI'19 maar de gastheren toonden zich in de tweede helft de de veruit betere ploeg. De bezoekers toonden zich onmachtig. Trainer Bas Gösgens wisselde wel nog drie keer maar de bal wilde er niet meer in. Gevolg is dat er nog tenminste zeven nachten lang gedacht moet worden aan klassenbehoud. En dat was niet nodig geweest.