3D: Zenuwen gieren over De Bundel

Voetbal 9 keer gelezen
ZEELAND – Festilent won met 3-2 van MVC en verschafte zich een 'verblijfsvergunning' in de derde klasse D. Trainer Henry van Wanrooy van DAW behaalde met zijn team de derde periode en EVVC neemt die van kampioen Erp over. Bij veel teams vandaag een reden dat de biertap tot het stuitje toe openging.

[image=211374]

DAW was de betere ploeg, maar Vitesse'08 ging voor de laatste kans om de promotie degradatie wedstrijden te ontlopen. Vitesse'08 kwam in de 25e minuut door Janssen op 0-1 en het werd even stil op D’n Heuvel. Maar slechts voor kort want amper vijf minuten later was het Dirk van den Hoogen die namens Schaijk (met links) de gelijkmaker in de kruising schoot. Na rust een beter DAW, maar een op de counter loerend Vitesse'08. In de 65e minuut kwam de verlossende treffer. Rik Willems kopte een voorzet van Jeroen van Dijk binnen: 2-1. Kansen waren er nog voor Brian Peters en A-junior Tim van der Helm, maar het bleef bij 2-1. DAW werd hiermee winnaar van periode-3 en speelt op donderdag 16 mei thuis tegen IVO en op tweede Pinksterdag uit.

Maikel van Orsouw
Festilent won met 3-2 van het al gedegradeerde MVC. Om die reden blijft de ploeg van Maikel van Orsouw behouden voor de derde klasse. Het ging op De Bundel niet allemaal van het bekende 'leien dakje'. Luuk van Rooy gaf Festilent na 25 minuten een 1-0 voorsprong wat tevens de ruststand was. Na rust een bijzonder fanatiek MVC. Festilent-trainer Maikel van Orsouw: "Die vochten als leeuwen, ondanks dat ze al gedegradeerd waren. Misschien hadden ze wel een vaatje te goed om het ons lastig te maken." Dat deed de ploeg uit De Mortel zeker. In de vijftigste en zestigste minuut boog Siebers voor MVC de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Bij Festilent loeide het luchtalarm. Alle handen aan dek en met een krachtig slotoffensief konden de Zeelandse handen de lucht in. Een rake kopbal van Jochem Fleuren in de 81e minuut en een doelpunt van Jasper van den Berg vier minuten later zette De Bundel op zijn kop: 3-2. Van Orsouw: "Ik was vroeger blond, maar daar is weinig van over na deze wedstrijd. Dit maakte het hele seizoen goed. Jongens wat een spanning en natuurlijk ook onze dank naar DAW dat Vitesse’08 versloeg. We maken ons op voor volgend seizoen."

Max de Jong
Opvallend was het afscheid van de derde klasse van Ruwaard dat met 10-1 een lelijke uppercut kreeg van Avanti'31. Henk Damen mocht namens Ruwaard de spreekwoordelijke eer redden. Erp nam afscheid met ruime 4-0 zege op Venhorst waar trainer Marc van de Ven zijn laatste wedstrijd op de Venhorstse bank zat. Hij vertrekt naar Heeswijk. Voor Heeswijk scoorden: Hugo Bouwmans, Max de Jong (twee keer) en Luuk Barten.