2H: Nulandia op weg naar handhaving

Voetbal 128 keer gelezen
ROERMOND/NULAND - Voor Nulandia mag het niet meer misgaan. De Nulanders speelden zondag met 0-0 gelijk tegen SVC 2000 en hebben volgende week aan een punt tegen Prinses Irene genoeg om zich te handhaven in de tweede klasse.

In Roermond was het niet best wat SVC 2000 en Nulandia lieten zien. Beide ploegen kregen vrijwel geen kansen en het is dan ook niet verwonderlijk dat er een 0-0 stand op het bord bleef staan.

Prinses Irene speelt gelijk
Prinses Irene kan een zeer bewogen seizoen volgende week afsluiten met handhaving. Als dat volgende week tegen Nulandia lukt, is dat een knappe prestatie van de selectie van trainer Hans Groenendijk. Een selectie die bestaat uit jongens uit het dorp die zonder vergoeding spelen. Iets wat niet bij iedere club zo is. Tegen Mierlo-Hout kreeg Prinses Irene al na een minuut een enorme kans, maar Tim van de Brand slaagde er niet in om te scoren. Dat deed Mierlo-Hout wel, maar nog voor rust werd de achterstand omgebogen in 2-1. Jorg van den Berg kopte een voorzet van de van een blessure teruggekeerde Teun van Schadewijk binnen, Van de Brand maakte de 2-1. Daarna kwamen er kansen aan beide kanten. Prinses Irene-doelman Paul Timmers maakte indruk met knappe reddingen. De 2-2 kon hij echter niet voorkomen.

Volharding nog niet veilig
Volharding heeft volgende week aan een gelijkspel tegen ZSV genoeg om zich rechtstreeks te handhaven. Dat had vandaag al kunnen gebeuren, maar het verloor met 1-2 van NWC, dat daardoor stijgt naar plaats elf in 2H. Al na vier minuten kwam NWC op voorsprong door Martijn Ghielen. Volharding kreeg vervolgens grote kansen op de gelijkmaker. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft had Tim Brouwer uiteindelijk wel succes. Een inzet van Vincent Buijssen werd maar half gekeerd door Van Tulden, waarna Brouwer de rebound onberispelijk raak schoot: 1-1. Het bleek niet voldoende voor een gelijkspel, want in de tweede helft scoorde Youri van Brussel de winnende.

[image=244177]

Razic naar DESO
DESO speelde zondag een slechte wedstrijd tegen ZSV. Het kampioenschap is al binnen bij de Osse formatie en dat was zichtbaar. ZSV won met 0-2, dat daardoor mee blijft doen om plaats drie in de tweede klasse H. DESO maakte overigens bekend dat volgend jaar ex-prof Esad Razic assistent-trainer is van hoofdtrainer Niels van Casteren.

[image=244178][image=244179][image=244180]

SSS'18 gaat voor nacompetitie
SSS'18 richt de pijlen op de derde plek in 2H en daarmee de nacompetitie. De ploeg deed zondag in ieder geval goede zaken tegen Berghem Sport: 1-3. Stan van Raaij was belangrijk met twee treffers. Ook Koen Voesten scoorde voor SSS'18. Bij Berghem Sport, dat is afgezakt naar de zesde plaats, maakte Jose Medina een mooie goal. Bij de Berghemnaren kreeg Jan Gremmen een gouden KNVB-speld. Hij stopte als voorzitter van Berghem Sport. Tot zijn opvolger is gekozen Gerard Broers, die nu nog voorzitter is van de Dorpsraad Berghem.