Afbeelding

Duits koor zingt op Bevrijdingsdag in Uden

Muziek 30 keer gelezen
UDEN - Het Kammerchor Bad Neuenahr-Ahrweiler heeft zondag bevrijdingsdag in Uden geopend met de muzikale ondersteuning van de hoogmis in de Sint Petruskerk. Basis voor dit geheel was de Deutsche Messe van Schubert. Speciaal voor deze gelegenheid werd ook het Credo uit de zesde mis van Charles Gounod gezongen. Als extraatje werden bezoekers nog verrast met het Agnus Dei van Gabriel Fauré door 3-stemmig vrouwenkoor en zijn Cantique de Jean Racine. De begeleiding van koor en overige gezangen stond onder leiding van Marcus de Haard.

[image=244175]

Het koor bestaat intussen meer dan zestig jaar en wordt al vier jaar geleid door de Russische dirigente Ekatarina Londarenko, die deels haar opleiding in Rusland en deels in Duitsland heeft voltooid. Op haar internationale lijstje kan dus nu ook Nederland worden toegevoegd.
In de middag heeft het koor nog een concert gegeven in het Museum voor Religieuze Kunst Uden, waarmee de koorreis van het kamerkoor werd afgesloten. Hier zong het koor onder andere delen uit Verdi’s Requiem. Een dag eerder heeft het koor nog een concert gebracht in de Sint Catharinakerk in ‘s Hertogenbosch.

Toevallig
De aanleiding van dit Udense bezoek was een toevallige ontmoeting tussen Marcus de Haard en de voorzitter van dit koor, Stephan Giffels, die vorig jaar beroepsmatig in Uden verbleef en het Sint Caeciliakoor Uden tijdens een repetitie in de Petruskerk trof. Contacten werden gelegd en het eerste resultaat hiervan was afgelopen zondag. Na afloop werd het Udense Caeciliakoor uitgenodigd voor een tegenbezoek aan Duitslands bekende wijnstreek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant