Afbeelding

Caeciliakoren uit Elst en Uden in Nijmegen

Muziek 29 keer gelezen
UDEN - De Molenstraatskerk van Nijmegen werd afgelopen donderdag op Hemelvaartsdag goed gevuld. Niet alleen met muziek. Boven op het oxaal stonden maar liefst meer dan 80 zangers en zangeressen. Ter gelegenheid van de samenwerking van de Caeciliakoren uit Elst en het Caeciliakoor Uden zongen beide koren ditmaal de eucharistieviering in de Petrus-Canisiuskerk van Nijmegen, beter bekend als de Molenstraatkerk.

[image=244466]

Tijdens deze viering zongen de koren, heel toepasselijk, de Canisiusmesse van Johann Kircher. Het geheel werd verder aangevuld met liturgische gezangen en motetten van Vittoria en Bruckner. Tevens klonk aan het einde nog het “Wohin soll ich mich wenden” van Franz Schubert uit diens Deutsche Messe.
De achtergrond van deze samenwerking is de gezamenlijke dirigent van beide koren, musicus Marcus de Haard. Al vaker traden deze koren gezamenlijk op. Onder andere in de Sint Jans Kathedraal van Den Bosch, de Mariabasiliek van Kevelaer, de Sint Petruskerk van Uden en de Sint Werenfriduskerk van Elst. De begeleiding werd verzorgd door Jan de Laat, die rijkelijk het Verschuerenorgel benutte. Ook na afloop was er veel lof en applaus voor de klanken die de Mariekestad werden aangedaan. Een herhaling van dit optreden is reeds veiliggesteld.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant