Afbeelding

Nieuwe Wereldwinkel feestelijk geopend

Algemeen 3 keer gelezen
VEGHEL – Aan de Meijerijgaarde 35 in Veghel opende zaterdag de ‘nieuwe’ Wereldwinkel haar deuren. Wethouder Riny van Rinsum verrichtte de openingshandeling. Daarna was het tijd voor een eerlijk kopje koffie.

[image=244540]

De Wereldwinkel verhuisde omdat de huur op het vorige pand dusdanig hoog was, dat dat niet meer opgebracht kon worden. Met een hoop vrijwilligers werd er hard gewerkt om van de kookstudio een winkel te maken. Voorzitter van het bestuur van de Wereldwinkel, Wilma van Asseldonk, is blij met de nieuwe winkel en dat ze het hoofd boven water kunnen houden. “We zien om ons heen veel wereldwinkels verdwijnen,” vertelt ze, “het is niet ons doel om veel omzet te maken, we blijven bij de kern en dat is eerlijke handel drijven.” Een grote verandering is een verschuiving in het assortiment. Bij steeds meer supermarkten zijn de fair trade koffie en chocolade, Max Havelaar bananen en andere eerlijke producten te koop. Een goede zaak volgens Van Asseldonk, maar bij de Wereldwinkels worden dus minder fair trade producten verkocht. “Er is ruimte voor nieuwe en andere producten.”
Tijdens de feestelijke dag werd er in de ochtend werden sieraden gemaakt voor Moederdag en in de middag was er djembémuziek. Volgens Van Asseldonk was er ondanks de regen, een gezellige drukte bij de winkel.
De Wereldwinkel is voortaan op maandag gesloten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant