Afbeelding

Boekelse schrijft boek: 'Opa is verliefd'

Kunst en cultuur 63 keer gelezen
BOEKEL – Dorry Roothans heeft een nieuw boek geschreven: Opa is verliefd.“Ik maakte het een keer mee, tijdens een concert zat er een ouder paar voor me, met aan elke kant van hun een kindje. De oude man schreef op het programmaboekje een hartje en hun initialen. De kinderen zagen dit en grinnikte.”

[image=244541]

Deze passage beschrijft Roothans ook in haar boek. “Hierdoor kwam ik op het idee om dit verhaal te vertellen”, legt de schrijfster uit. Het boek gaat over een opa die verliefd is. Dat is moeilijk voor zijn kleinzoon. Hij probeert met zijn vriendje en de kleindochter van de vriendin van opa de relatie tegen te werken. “Het is een actueel thema, want het gebeurt vaker dat oudere mensen weer aan een nieuwe relatie beginnen en dat de kinderen en kleinkinderen hier moeite mee hebben”, vertelt Roothans.
Haar boeken gaan altijd over kinderen die iets meemaken wat voor iedereen herkenbaar is. Op deze manier hoopt de schrijfster dat er een gesprek ontstaat in de familie over bepaalde situaties. “Een boek geeft toch vaak aanleiding tot praten over dingen die spelen. Ik heb weleens geprobeerd om een fantasieverhaal te schrijven, maar ik kom steeds weer uit bij de realiteit.”
Daarnaast schrijft Roothans boeken omdat ze lezen erg belangrijk vindt voor kinderen. “Wie leest, leert en beleeft dingen.” De schrijfster heeft jarenlang in het onderwijs gewerkt, onder andere bij basisschool de Meent in Uden. Tijdens haar werk als onderwijzeres kwam het steeds niet van schrijven, terwijl ze dit wel graag wilde. “In mijn onderwijscarrière gebruikte ik wel mijn fantasie voor het schrijven van liedjes, toneelstukjes en het verzinnen van spelletjes.” Opa is Verliefd is ondertussen al haar vijfde boek. In 1994 begonnen Roothans met schrijven en kwam ze bij de uitgeverij Boekscout terecht.

Opa is verliefd is te bestellen via de website van Boekscout, www.boekscout.nl/shop.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant