Afbeelding

Nacompetitie donderdag op volle toeren

Voetbal 19 keer gelezen
SCHAIJK – De nacompetitie draait op volle toeren. Donderdagavond zijn er voor de vierdeklassers de returns van zondag. Een beslissing moet vallen. In 3D gaan DAW, Rhode en EVVC van start. Volop voetbal met onvoorspelbare paringen.

[image=200073]

EVVC speelt uit bij FC Oda uit Weert dat tweede eindigde achter kampioen Sparta’18 in 3C. Voor de Vinkelnaren een onbekende tegenstander. Het team van trainer John van Nielen gaat de wedstrijden onbevangen in. Het slogan deze competitie was immers: niets moet en alles mag. Trainer John van Nielen had een slecht bericht, meldt de website van EVVC. Opnieuw zijn er uitzaaiingen geconstateerd en moet hij opnieuw worden behandeld. Karakter mens Van Nielen blijft optimistisch en rekent op een voospoedig herstel waar ook deze redactie zich graag bij aansluit.

[image=244419]

IVO
DAW start donderdag thuis tegen IVO. De Veldenaren wonnen samen met FC Oda en SV Budel ieder een periode in 3C. IVO eindigde op een derde plek achter FC Oda en kampioen Sparta’18. Het slot was matig voor IVO dat met een 4-0 nederlaag, bij het al gedegradeerde Merefeldia, de competitie afsloot. DAW gaat strak en is om die reden favoriet komende donderdag in Schaijk.

[image=244611]

Alle rust
Rhode reist donderdag naar Mierlo Hout. De Helmonders eindigden op plaats tien in de tweede klasse en zijn nu verplicht tot deelname aan de promotie/degradatie competitie. Mierlo Hout, het team van Richard van de Kerkhof, voorkwam rechtstreekse degradatie door Margriet te kloppen afgelopen zondag. Rhode kon zich in alle rust voorbereiden op het duel. Een van de toeschouwers komende donderdag is zeker Theo van Lieshout die in augustus huidige Rhode-trainer Ronald Tielemans aflost.

[image=244612]

Sportpark Intervet
Avesteyn mag proberen de volgende ronde te halen door te winnen bij Olympia’18 in Boxmeer. Het elftal van interim trainer Henk Gieben van Olympia'18 behaalde zondag een verdiend gelijkspel in Dinther. Mooie doelpunten en veel spanning bepaalden de kijkwaarde van dit leuke duel. Gieben zal diep na moeten denken. Hij verschafte zich een goede uitgangspositie, maar mist zeker wat spelers door drie gele kaarten en nog het rood van Tom Albers. De vraag natuurlijk is nog altijd: zijn die schorsingen binnen voor donderdag? De KNVB belooft het elk jaar, maar in de praktijk schijnt dat maar amper te kunnen. Donderdag zal dat allemaal blijken om 19.00 uur op Sportpark Intervet in Boxmeer.

[image=192773]

Zwarte weg
Volkel kwam eveneens niet toe aan een zege. Het sterke SV Milsbeek hield met 1-1 goed stand aan De Eeuwsels in Volkel. Beide doelpunten zondag vielen al in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. SV Milsbeek was vooral in de slotfase beter en beschikte over meer adem dan de thuisclub. Volkel speelt nog op twee fronten. Donderdag de return tegen SV Milsbeek, vier dagen later, op tweede pinksterdag, de bekerfinale tegen Deurne in Gemert. Een fikse belasting voor het elftal van trainer William van der Steen die o zo graag wil promoveren naar de derde klasse. Donderdag aan de Zwarte weg (let op de vele snelheidskastjes daar! Red. PK) gaan de ploegen om 19.00 uur van acquit.

[image=244616]

Mooi inkleuren
Mariahout verbaasde velen. De ploeg die als underdog de nacompetitie begon, verraste met een kleine nederlaag tegen het sterke Herpinia. Paul Sweep werd matchwinner in Herpen door al na zes minuten de score te openen. Het elftal van trainer Sander Strik kwam goed weg nadat Mariahout dé kans op 1-1 liet liggen en de toegekende penalty door de lat werd gekeerd. Donderdag mag Mariahout-trainer Rudy van den Enden zijn afscheid mooi inkleuren met het bereiken van de volgende ronde. Voor assistent-coach Peter van den Heuvel wordt het opnieuw een hereniging met oud UDI’19-ploeggenoten Bjorn en Jordy Suppers. De wedstrijd op Sportpark De Heibunders begint ook hier om 19.00 uur. Kliksport is daarbij aanwezig.

[image=244626]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant