Afbeelding

Gemeente Uden bestrijdt eikenprocessierups

Algemeen 12 keer gelezen
UDEN - Met het uitlopen van de eikenbomen komen ook de eikenprocessierupsen weer tevoorschijn. Het ziet er naar uit dat de afgelopen strenge winter geen invloed heeft gehad op de overwintering van de eipakketten, die in 2012 zijn gelegd. Om de overlast van de eikenprocessierups tot een minimum te beperken pakt gemeente Uden de bestrijding op twee manieren aan:

[image=213035]

Afhankelijk van het weer wordt omstreeks week 21 gestart met een biologische bestrijding van de eikenprocessierups. Het preparaat is biologisch afbreekbaar en wordt door het eikenblad opgenomen. Voordeel van het bacteriologische preparaat is dat het geen hinder oplevert voor mens en dier en dat hiermee alleen de rupsen bestreden worden. De bestrijding met dit middel is het meest effectief als de rups veel eikenbladeren eet. Omdat planningen gehaald moeten worden wordt er in principe 24 uur per dag gespoten met een tractorcombinatie door het groenbedrijf Engelen Groen. Hierbij kan enige geluidhinder optreden waarvoor bij voorbaat onze excuses.
Na de biologische bestrijding worden nog voorkomende rupsennesten incidenteel bestreden door deze nesten middels branden of zuigen te verwijderen.

[image=135888]

Wie de eikenprocessierups ontdekt, kan dat melden via tel: 140413 of met een melding openbare ruimte, die gedaan kan worden via de digitale balie op de gemeentelijke website. De gemeente Uden zal per melding bekijken of actie noodzakelijk is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant