Afbeelding

De Donk in feestelijke en zilveren sferen

Algemeen 34 keer gelezen
VEGHEL – Samen met de cliënten is er maanden naartoe geleefd, het jubileum van Dagbehandeling de Donk. Woensdag is het zover, De Donk bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd.

[image=244668]

De ingang van De Donk, dat naast de Watersteeg gevestigd is, is versierd met ballonnen en zilveren vlaggetjes. Ook in het gebouw hangt overal feestelijke versiering. Woensdag is het feest, en alle cliënten zijn uitgenodigd om dat te komen vieren. Daar waar er normaal zeven tot veertien cliënten rondlopen, zijn het er vandaag 21. In groepjes worden, broodjes gesmeerd voor de lunch, cupcakes versierd en hapjes gemaakt voor de receptie. De cliënten worden hierbij geholpen door de medewerkers, maar ook door de vrijwilligers en stagiaires. De afgelopen maanden heeft het team met haar cliënten naar dit jubileum toegeleefd. “We hebben alle versieringen zelf gemaakt, evenals de fleurige badges met onze namen”, vertelt Mieke van Dieten, teammanager bij Dagbehandeling De Donk. “Vanmiddag is er nog een optreden van zangeres Annelieke Merx, daar kijken de meesten erg naar uit, een paar cliënten kunnen niet wachten om te gaan dansen”, vertelt ze. In de namiddag is er nog een receptie voor genodigden en een diner voor het team.
De Dagbehandeling begon 25 jaar geleden vanuit een dementieprogramma in een kleine unit voor dementerende ouderen in Uden en Veghel. Van Dieten spreekt vandaag de dag met trots over het multidisciplinair team van 45 vaste medewerkers en vrijwilligers die worden bijgestaan door diverse behandelaars. “Doordat de disciplines binnen BrabantZorg nauw met elkaar samenwerken, kunnen cliënten rekenen op goed op elkaar afgestemde zorg. Het team is klein en hecht waardoor de medewerkers de cliënten echt kennen. Dat zorgt bij de cliënten weer een goed gevoel van herkenbaarheid.”

[image=244670]

[image=244671]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant