Afbeelding

Markant en Knoerissen vieren samen carnaval

Centrum 46 keer gelezen
UDEN - Markant Uden en carnavalsstichting de Knoerissen gaan dit jaar gearmd het carnaval tegemoet. Alle activiteiten in de aanloop naar carnaval staan gepland in het nieuwe Markant Uden. De personen achter de twee Udense cultuurinstellingen, Maarten Prinssen en Roland de Laak hebben er nu al zin. “Eerst nog even die zomer. Maar vergis je niet hè, de eerste carnavalsactiviteiten beginnen al in oktober”, weet Maarten Prinssen, directeur van Markant Uden.

[image=233383]

Maarten Prinssen is blij met de ontwikkelingen: “Het is goed om de carnavalsfestiviteiten in het centrum te houden, daar hoort zoiets gewoon thuis. Bovendien komt het de regiofunctie van Uden ten goede. Ook carnaval wordt namelijk meer en meer een regionaal gebeuren. De laatste jaren zie je dat het volksfeest in de kleinere plaatsen toch minder wordt. Mensen zoeken dan die ene plek waar het bruist van gezelligheid, Uden! En Markant Uden kan daar een prachtige rol in vervullen.”

[image=232290]

Carnavalsstichting De Knoerissen organiseerde de carnavalsactiviteiten jarenlang in de Markthal. Toen die verdween, in 2007, moest de stichting op zoek naar een alternatief. Roland de Laak, voorzitter van CS De Knoerissen: “Ondanks het feit dat wij de afgelopen jaren prima tijdelijke onderkomens hebben gehad, zijn we heel blij dat al onze activiteiten weer in het hart van Uden plaatsvinden. Carnaval leeft echt in Uden en het is een diepgeworteld cultureel gebeuren. Zoiets hoort bij voorkeur thuis in het centrum, midden in de gemeenschap.”

Veel mogelijkheden
Het vernieuwde Markant Uden, dat in oktober in gebruik wordt genomen, heeft volgens Maarten Prinssen veel te bieden. “Uden krijgt hier een accommodatie met ruime mogelijkheden; we hebben prima geluid, de nieuwste technieken en uitstekende horeca.” Het eerste carnavalsevenement, het Soiree, vindt plaats in oktober. Dit wordt gevolgd door Uje Swingt op 9 november en bekende evenementen, zoals de jeugdzitting, het 55+bal,de pronkzittingen en de Prinsenreceptie.

[image=244699]

Roland de Laak: “De nieuwe zaal wordt hier gerealiseerd om culturele evenementen voor Uden te organiseren, waaronder carnaval. Wij zijn voor Uden de stichting die het carnaval organiseert en faciliteert. Ik ben dan ook heel blij dat we elkaar financieel en operationeel hebben kunnen vinden. Wij willen samen met de gemeente, de gemeenschap, Markant Uden en de horeca de komende jaren fantastisch carnaval blijven vieren. We hebben elkaar daar allemaal bij nodig en ik heb er veel vertrouwen in“.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant