Afbeelding

Man sterft voor ingang ziekenhuis

Gezondheid 114 keer gelezen
UDEN – Een oudere man is woensdagmorgen voor de ingang van ziekenhuis Bernhoven in Uden overleden. Volgens getuige Angelique Wierdsma kwam hulp veel te laat op gang. Het ziekenhuis onderzoekt de tragische dood.

[image=240192]

Ze is er nog beroerd van, Angelique Wierdsma uit Oss. Samen met haar moeder verliet ze het ziekenhuis toen ze zag dat een man onwel werd. Op haar roep om hulp bij de gastvrouwen aan de receptie wordt, tot haar verbazing, nauwelijks gereageerd. Als ze weer buitenkomt ziet ze dat haar moeder de man, die op een bankje zit, ondersteunt. Het bevreemdt haar om te zien dat voorbijgangers gewoon doorlopen. ‘Na een aantal minuten ren ik weer naar binnen en roep in de hal of er nu eindelijk iemand komt omdat die man hartstikke doodgaat’, meldt Wierdsma via Facebook. Na een een minuut of acht komen er twee verpleegkundigen met een bed aangereden. ‘Dat bed blijft vervolgens nog steken in de draaideur. Niet lang daarna starten ze met reanimeren.’ Volgens Wierdsma duurde het een kwartier voordat er een defibrillator bij de ingang van Bernhoven arriveert. De hulp is dan al te laat. ‘Dan sterf je voor de ingang van het ziekenhuis...’
Ziekenhuis-woordvoerder Karel Bruinsma wil niet inhoudelijk op de zaak reageren. “Een incidentencommissie van het ziekenhuis onderzoekt dit tragische voorval. Heel vervelend voor alle betrokkenen.” Het onderzoek zal zich toespitsen op de vraag of de protocollen juist zijn doorlopen. Het onderzoek gaat vermoedelijk enkele weken duren. Bruinsma gaat er vanuit dat ook de getuige wordt gehoord.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant