Afbeelding

Andere openingsact Volkel in de Wolken

Column 26 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Als je kleurenblind bent en je parkeert voor een verfwinkel, mag je je auto dan op de parkeerplaats voor gehandicapten zetten? Mag je Koos Alberts een staande ovatie geven? En mag je je donorcodicil veranderen zodat bij je overlijden heel iemand anders dood gaat? Tja …mij moet je zoiets eigenlijk niet vragen want mijn ethische voelsprieten zijn niet zo goed ontwikkeld. Wat mag en wat mag niet? Geen idee. Ik heb eens een boek geschreven met de titel “Hoe agressief ben jij?” De lezers kwamen daar vanzelf achter want ik had pagina 90 tot en met 150 aan elkaar vastgelijmd. Ach, ik mag nou eenmaal graag de grens opzoeken. Tijdens een modeshow brood gooien naar de graatmagere mannequins op de catwalk; in de kerk roepen dat je de kogel hebt gevonden; condooms kopen en vragen waar het pashokje is … dat soort dingen. Sommige mensen vinden het leuk …al zijn er ook die me wel kunnen schieten.

Wat ik hieronder te berde ga brengen, zal een grote groep mensen dan ook zeker tegen de borst stuiten, dat weet ik nou al. Maar het moet even gezegd. Ik denk namelijk dat ik er de mensheid een grote dienst mee bewijs. In ieder geval de organisatie van Volkel in de Wolken, want daar gaat het over. Je weet wel, het jaarlijkse vliegspektakel dat ook dit jaar haar naam weer gaat bevestigen, als we de weersvoorspellingen mogen geloven. En er is nog meer tegenslag. Door een mechanisch defect aan een Dakota is besloten om met een andere act te openen. Wat een strop denk je misschien maar ik zeg: gemiste kans! Want wat is er nou mooier dan een openings-act met een kapotte vooroorlogse kist. En gaat het mis dan gaat het mis … aangezien er ook geen reserveonderdelen voor handen zijn, zo heeft de organisatie inmiddels laten weten! Kan het mooier? Niet cancelen maar door laten gaan die vlucht! Ik voorspel dat met zo’n griezelige stunt het enorme bezoekersaantal van vorig jaar (40.000) zal worden overtroffen, weer of geen weer.

Maar ik weet eigenlijk nou al dat ze dit idee in de wind zullen slaan. Eh … ik bedenk nou ineens: Kunnen we als openings-act niet iets bedenken met helikopters en kitesurfers boven Hemelrijk? Er wordt windkracht 7 voorspeld. Of gaat dat weer te ver?

Een weekend zonder reserveonderdelen gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant