Volkel vandaag in de ban van vliegtuigen

  •   keer gelezen
VOLKEL – Volkel is vandaag (zondag) al weer voor de 25e keer in de ban van het jaarlijkse vliegfestijn Volkel in de Wolken Hamilton Airshow. Sinds 1988 organiseert Stichting Volkel in de Wolken de vliegshow met daarbij braderie, themapark en kindervermaak als feestje om de
samenwerking tussen het dorp en de Vliegbasis Volkel te vieren. Dit jaar grootser dan ooit.


[youtube=MQUYVFo0Glw]

Dit jubileumjaar heeft de organisatie van de vliegshow wederom voor een geweldige diversiteit aan vliegtuigen en helikopters gezorgd. Van de legendarische Spitfire tot de hypermoderne F-16, het motorloze zweefvliegtuig tot aan dubbeldekkers komen aan de bezoekers voorbij. Maar ook de traumahelikopter, de politiehelikopter de gigantisch grote Chinook is van dichtbij te bewonderen!

[image=245473]

[image=245614]

F-16 Solo Demoteam
Wederom heeft de Luchtmacht gekozen voor Volkel in de Wolken Hamilton Airshow om de nieuw geregisseerde demo van de F-16 als eerste aan het publiek van Volkel in de Wolken te tonen. Aan de stuurknuppel van de ‘Oranje Leeuw’ zit wederom Stefan ‘Stitch’ Hutten, die tot het uiterste zal gaan om de mogelijkheden van de F-16 te tonen.

[image=245615]

Aerobatics
Deze discipline in het vliegen is dit jaar gevuld met vele nationaal en internationaal bekende piloten. Nederlanders zoals Frank Versteegh, Hans van Geffen, Robbert van Zwieten, Rick van der Graaff, Fons Hemmelder en Steve van Dijck zijn in het programma opgenomen. Maar ook piloten zoals ‘de snelle Corsicaan’ Nicolas Ivanoff, de Duitser Uwe Schlätker, Fransoos Philippe Chabert en de Engelsmannen Gerald Cooper en Mark Jefferies gaan de bezoekers trakteren op geweldige vliegkunsten!

[image=245613]

Wing Walkers
In dit jubileumjaar is het display director Hans van de Werf gelukt om de het zogeheten Flying Circus naar Volkel te krijgen. De Wing Walkers zijn befaamd om de dames die tijdens de vlucht op de vleugels van de dubbeldekkers staan. Reeds in de jaren ’20 van vorige eeuw was dit een graag gezien onderdeel tijdens de toenmalige vliegshows.

[image=245616]

Themapark en kindervermaak
Op het Themapark nabij de vliegshow kun je genieten van de gepimpte auto’s bij de Xotic Customs part III autoshow of de stellingen van de WO2 re-enactment groepen bezoeken. Springkussens, circus Jacona, Kettler skelterbaan, Skate&BMX-baan, zomaar een greep uit het vele kindervermaak. Door het gehele centrum van Volkel is een braderie opgezet met o.a. het Rabo-Talentenplein wat de verbinding is tussen de diverse onderdelen van het evenement.

Dagje uit
Het evenement Volkel in de Wolken Hamilton Airshow is een leuk dagje uit voor een lage toegangsprijs. Voor 6 euro (kinderen tot 12 jaar gratis toegang) is het de gehele dag genieten van het vele aanbod van activiteiten. In de middag zal de vliegshow weer vele mensen laten vergapen aan de geweldige acts die voorbij komen vliegen!

[youtube=ezzARZZMBMM]

Op de website van Stichting Volkel in de Wolken is de meeste informatie omtrent het evenement te vinden. Surf naar www.volkelindewolken.nl of kijk op facebook, www.facebook.com/VolkelWolken
Meer berichten