Afbeelding

Vrienden van De Maashorst dragen steentje bij

Algemeen 20 keer gelezen
Wandelen over boerenland, door de bossen of langs de vennen, fietsen over knooppuntroutes, genieten van culinaire verrassingen; Natuurgebied De Maashorst heeft het allemaal in huis. Maar mensen die meer willen dan alleen maar genieten van de mooie natuur en een (financiële) steentje willen bijdragen, kunnen Vriend van De Maashorst worden.

Vrienden van De Maashorst is een initiatief van Stichting Steekfonds De Maashorst, in samenwerking met Maashorst Betrokken Ondernemen en is sinds een half jaar actief. Iedereen kan Vriend worden. Vrienden profiteren van allerlei voordelen zoals gratis toegang op Streekfair De Maashorst, ze ontvangen een digitale nieuwsbrief met alle nieuwtjes over De Maashorst en er is een Vriendendag met wandeling en fietstocht. Verder kunnen Vrienden profiteren van kortingen en acties bij de aangesloten verblijfsaccommodaties, restaurants en musea. Deze bedrijven zijn te herkennen aan de deursticker. “Voor een bedrag van twintig euro ben je al Vriend van De Maashorst”, legt Carla Jacobs, bestuurslid van Maashorst Betrokken Ondernemen, uit. “Alle opbrengsten komen ten goede aan projecten voor mens, natuur, cultuur, economie en toerisme in De Maashorst.”

[image=245756]

Toerisme en recreatie
De ondernemers van Maashorst Betrokken Ondernemen richten zich vooral op toerisme en recreatie in het natuurgebied. “Wij zijn de ambassadeurs van De Maashorst en willen onze bezoekers altijd zo veel mogelijk vertellen over dit interessante gebied. We proberen elkaar ook altijd te helpen, zo kunnen we onze positie als ondernemers versterken”, meent Carla Jacobs. “Sommige ondernemers hebben bijvoorbeeld samen leuke dagarrangementen samengesteld. Lekker eten en drinken en goed slapen is belangrijk!”
Om de toerist nog beter van dienst te kunnen zijn is een mooie, handzame folder uitgebracht: ‘Beleef De Maashorst’. Aan één zijde van de folder is een routekaart afgebeeld met daarop alle fietsroutes, fietsknooppunten en ingangspunten. Dit kaartje beslaat het hele gebied van De Maashorst in de vier gemeenten Oss, Bernheze, Uden en Landerd. Ook zijn de parkeerplaatsen en informatieborden er op te vinden. Verder staan alle bedrijven van de Maashorst Betrokken Ondernemers aangegeven. Carla Jacobs: “Een ideale kaart voor fietsers. Ze kunnen van te voren de ronde bepalen, en waar ze terecht kunnen om te rusten en wat te drinken of te eten of eventueel te slapen. Het kaartje is bovendien digitaal en als app verkrijgbaar. De’ Beleef de Maashorst’ folder is gratis te verkrijgen bij de VVV’s in de regio.”

Wandel- en fietstochten
Het bedrijf van Carla en Pieter Jacobs, Bezoekerscentrum De Steltenberg, ligt aan de zuidrand van De Maashorst. Het is gevestigd in een hooiberg, of beter gezegd, een Steltenberg. “Oorspronkelijk kwam dit type hooiberg hier niet voor, maar we vonden het wel erg goed in deze omgeving passen. Van hieruit kunnen mensen, jong en oud, mooie wandel- en fietstochten maken. Omdat dit ook de omgeving van het Duits Lijntje is, komen veel mensen ook om die reden naar ons toe.” Achter de Steltenberg is nog de bewaard gebleven ‘Wachtpost 29’ te zien.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant