Combigebouw groots geopend

  •   keer gelezen
SON EN BREUGEL – Nog voordat het Sint Catharinagilde een vendelsaluut bracht en burgemeester Hans Gailard het Combigebouw officieel opende, waren er al vele bezoekers aanwezig voor de Open Dag van het Combigebouw. Een goed voorteken voor de rest van de dag.

[image=245798]

Met zwaaiende sirenes van de brandweerauto en daarachter de bus van de wijkteams ging de burgemeester door de calamiteitenpoort naar binnen. De officiële opening van het Combigebouw was een feit en onder applaus van de vele aanwezigen was daarmee ook de Open Dag geopend. Al snel gingen de eerste bezoekers al de lucht in met de hoogwerker van het brandweerkorps uit Best en waren de jongste bezoekers al in de weer met het brandslang spuiten of zaten ze in een van de vele voertuigen die aanwezig waren.

Hoogtepunt
Naarmate de dag vorderde en ook het zonnetje bleef schijnen, kwamen er steeds meer bezoekers richting de Rooijseweg. Vooral de demonstraties van de brandweer, waaronder de autobrand, trokken de meeste bezoekers en was samen met de traumahelikopter toch wel een van de hoogtepunten van de dag. Daarnaast waren er ook veel bezoekers nieuwsgierig naar het nieuwe onderkomen van de brandweer en de wijkteams en was het in het Combigebouw ook heel de dag lekker druk.

Verenigingenmarkt
Ook de Verenigingenmarkt profiteerde van het mooie weer. Het evenement dat dit jaar samen gehouden werd met de Open Dag van het Combigebouw trok erg veel bezoekers. “Ik sta er echt van te kijken”, aldus Lara Driessen, een van de coördinatoren van de Verenigingenmarkt. “Dit is voor mij de eerste keer dat ik hierbij betrokken ben en ik had echt niet gedacht dat het zo druk ging worden.” Ook de demonstraties van de verschillende sportverenigingen, waaronder die van Capoeira Reversão trok veel bekijks.

Succes
Al met al kan er teruggekeken worden op een zeer geslaagde dag. De reacties van de bezoekers en de organisatoren waren dan ook lovend. Ook de burgemeester twitterde nog even om iedereen te bedanken: “Open Dag brandweer en wijkteams èn Verenigingenmarkt in De Landing. Geweldig evenement. Iedereen die meewerkt: heel erg bedankt!”
Meer berichten