Afbeelding

Jurian Leenders (7) prolongeert titel

Sport 49 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Hij is pas zeven jaar, maar nu al is hij twee jaar achter elkaar Nederlands Kampioen fietscross. Jurian Leenders uit Son en Breugel prolongeerde vorig weekend zijn titel tijdens de NK Fietscross in Ommen.

[image=245921]

“Ik was niet heel erg zenuwachtig”, vertelt Jurian. “Ik wilde gewoon hard fietsen.” En dat is zeker gelukt. In de eerste drie manches (voorrondes) wist Jurian er twee te winnen. Helaas viel hij in de derde manche, maar vanwege zijn behaalde eerste plaatsen in de andere manches had hij zich al gekwalificeerd voor de kwartfinale. Jurian, die uitkomt in de klasse jongens acht jaar, geeft toe dat het toen wel spannend voor hem werd. In de kwartfinale en de halve finale gaat namelijk maar de helft door. Een klein foutje kan je dus al een plek in de finale kosten. Gelukkig wist Jurian zijn hoofd koel te houden en wist hij zowel in de kwartfinale als in de halve finale als eerste over de finish te komen.

Prolongeren
In de finale was Jurian dan ook een van de grote favorieten voor de eindzege. In de finale gaf hij zich dan ook helemaal en wist hij al zijn concurrenten op afstand te houden. Als eerste reed hij over de finish en prolongeerde daarmee zijn Nederlandse titel fietscross. Vorig jaar behaalde hij deze titel namelijk ook al in de klasse jongens 7 jaar. Jurian: “Het ging best wel goed. Alle wedstrijden heb ik wel aardig dik kunnen winnen.”

Bulten
Jurian begon op zijn vijfde met fietscrossen, dat ook wel bekend staat als BMX. Zijn vader en broer deden al aan deze sport. “Wat ik vooral zo leuk vindt, is dat er veel bulten in de weg zitten en dat je daar dan met je fiets overheen moet fietsen”, vertelt Jurian enthousiast. Op dit moment traint hij drie keer in de week bij wielervereniging The Whoopers uit Berlicum en rijdt hij daarnaast nog wedstrijden. Dat is ook wel nodig, want Jurian wil later de beste fietscrosser van Nederland worden. Een stap in deze richting wordt zondag 14 juli al gemaakt, wanneer Jurian in België zijn eerste Europese wedstrijd gaat fietsen. Op de vraag of dat hij dus een aanstormend talent is, reageert Jurian nog wel wat verlegen met een ja.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant