Afbeelding

Kermis Uden: tien dagen om naar uit te zien

Centrum 75 keer gelezen
UDEN – De lat ligt hoog voor de Udense kermis. Dit jaar duurt die voor het eerst tien dagen van 19 tot en met 28 juli en er wordt flink campagne gevoerd om dat onder de aandacht te brengen. Het wordt gevarieerd met elke dag wel iets speciaals op het programma. Daarmee en samen met de omliggende horeca worden het tien dagen om naar uit te zien, vol gezelligheid en spektakel. Kermisarchitect Pascal Donkers en kermiswethouder Thijs Vonk zien het helemaal zitten. Ze gaan ervoor, Uden: de kermis in Uden komt in de top drie van de Nederlandse kermissen.

[youtube=ddmqU7rRzb4]

Alleen de openingsact op vrijdag kan daar al aan bijdragen volgens Donkers. Want die zal inslaan als een bom. “Spectaculair en heftig”, lacht hij zonder te verklappen wat het wordt. Ruim tachtig attracties staan er straks en voor iedereen is er wel iets. Het is een kermis voor de hele familie. Er zijn verschillende primeurs en enkele internationale toppers onder andere de Transformer, de snelste loopingmachine uit Europa en twee grote achtbanen. En dan de Mach 5, de sensatie met 125 km per uur op 55 meter hoogte vlieg je over het kermis terrein. Nog een primeur; Disco Party laat de Flower Powertijden herleven. De kermis staat verdeeld over vier pleinen.

[image=245960]

Markt
Als iedereen in het weekend de sfeer heeft kunnen proeven en attracties heeft uitgeprobeerd staat maandagavond 22 juli het zomercarnaval op het programma met percussiebands, salsa clinics, een vuurshow en uiteraard veel dans en muziek. Overdag is het natuurlijk ook markt in de Markstraat. Daar is bovendien op beide zondagmiddagen ook nog een kermismarkt als extraatje. Op dinsdagavond komen de dames aan bod op Ladies Night met aangepaste tarieven en entertainment zoals onder andere een make-over en een suprise-act rond 22.00 uur.

Fout
Zoals elk jaar blijft de vuurwerkshow gewoon op de vaste woensdagavond waarna op donderdagavond Foute Donderdag geprogrammeerd staat met ‘foute’ artiesten en ’s een gratis loterij. De gehandicaptenkermis wordt geïntegreerd in de reguliere kermis als Holiday Kermis. De deelnemers krijgen een strippenkaart waarmee ze op de kermis gratis in kunnen stappen en lekkernijen krijgen aangeboden. Want ook die lekkernijen zijn er in overvloed, van de traditionele oliebol tot het nieuwe Tiroler Drop.
In combinatie met een bezoek aan het Udense winkelcentrum en extra vertier van de horeca, wordt volgens Pascal Donkers de kermis in Uden midden in de zomervakantie een prachtige dag uit. www.uden.nl/kermis
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant