Afbeelding

Haringseizoen 2013 uitgesteld

Zakelijk 30 keer gelezen
UDEN – Poissonnerie Tonies in Uden heeft bericht ontvangen uit Denemarken dat de start van het haringseizoen 2013 voorlopig is uitgesteld tot 19 juni. Door de slechte kwaliteit van de haring (niet vet genoeg) is het niet mogelijk om 5 juni al te starten.

[image=245964]

Juist nu Tonies aangekondigd heeft om de nieuwe haring te komen proeven op de Markt in Uden. Om misverstanden te voorkomen, het nieuwe haringseizoen gaat op 5 juni dan wel niet van start maar het optreden van Cilly & Dartell bij Tonies op de markt gaat toch door. En op die woensdag is er een haringaanbieding: 4 nieuwe haringen voor € 7,50.
Het is voor de tweede keer in de geschiedenis dat de veiling van het eerste vaatje niet op de geplande datum door kan gaan. Eerder gebeurde dit al in 2006. Het slechte weer van de afgelopen weken is de boosdoener. Door het ontbreken van voldoende zonlicht heeft de groei van plankton (het voedsel voor de haring) zich laat ontwikkeld. Plankton is van grote invloed op de groei van de haring. Voor een goede Hollandse Nieuwe is een haring nodig die het juiste voedsel in zijn maag heeft en een goed vetpercentage heeft. De vooruitzichten zijn positief. De haringen die tot nu toe zijn gevangen, hebben wel voldoende voedsel in hun maag, maar dit is nog niet omgezet in vet.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant