Afbeelding

SBBU sluit nieuw contract elektriciteit

Zakelijk 91 keer gelezen
UDEN – “Deelname aan de SBBU levert veel voordelen op voor de deelnemers”, vertelt parkmanager Siebe Lusthof. “Behalve de belangen- behartiging en kennisdeling zijn de collectieve inkoop projecten erg lucratief. Ondernemers op de industrieterreinen kunnen gebruik maken van het glasvezelnetwerk en meedoen aan collectieven zoals de afval inzameling, beveiliging en meldkamer, kantoorartikelen en inkoop van energie.”

[image=246011]

De werkgroep energie van de SBBU heeft door de jaren heen de nodige expertise opgebouwd en laat zich adviseren door een gerenommeerd bedrijf op het gebied van energie inkoop. “Het is daarom niet verwonderlijk dat de deelnemers van dit energiecollectief al jaren veel voordelen van dit collectief ervaren. Het aantal deelnemers dat gebruik maakt van dit initiatief groeit gestaag. Reeds 320 aansluitingen zijn onderdeel van dit collectief. De deelnemers varieren van zeer grote gebruikers tot relatief kleine verbruikers. In totaal wordt er ca 40 miljoen kWh elektriciteit en 4 miljoen m3 gas ingekocht.”
In april heeft de werkgroep weer een aanbesteding gehouden voor levering van elektriciteit vanaf 2014. De tarieven die konden worden bedongen waren zo gunstig dat er voor gekozen is om een driejarig contract te sluiten.
De nieuwe leverancier is Essent geworden. “Essent had niet alleen het beste prijsaanbod, maar ook de andere voorwaarden, zoals onder andere de mogelijkheid van nieuwe deelnemers om tegen dezelfde gunstige tarieven in te stromen en de mogelijkheid om te kiezen voor groen stroom hebben de doorslag gegeven.”
De nieuwe tarieven liggen 25% lager dan de huidige prijzen die onze deelnemers betalen. Dit levert een gezamenlijke besparing van € 495.509,= op. “In deze moeilijke tijden een mooi voordeeltje voor onze deelnemers”, zo vertelt Lusthof. “Binnenkort zal de SBBU ook een aanbesteding houden voor de levering van gas. Heeft u vragen of wilt u meer weten van dit initiatief of van de andere projecten van de SBBU neem dan gerust contact op met ons: 06-44942048.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant