Afbeelding

Herinneringen ophalen in Boekel

Algemeen 59 keer gelezen
BOEKEL - Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) houdt dinsdag 4 juni om 20.00 uur Gemeenschapshuis Nia Domo in Boekel de bijeenkomst ‘Terug in de tijd met René’ over de geschiedenis van Boekel en Venhorst, onder de titel ‘Het geheugen van Boekel’. Deze avond wordt georganiseerd vanwege het online geschiedenisboekje van Boekel en Venhorst via: www.bhic.nl/boekel. Ook de heemkundekring Sint Achten op Boeckel zal zich deze avond presenteren.

[image=246016]

Het gaat om verhalen. Verhalen over de Boekelse Peel en de Daandeledennen; over de geschiedenis van de Zwarte Ruiter van Boekel; over de bijzondere steen die Willem van der Krieken in zijn voortuintje vond; over Hanne Bongers, de vrouw met de 3350 baby’s; over zondag 17 juli 1892 en waarom veldwachter Althuizen die dag nooit meer zou vergeten; over de geschiedenis van Huize Padua; de standerdmolen van Boekel die geen wind vangt; de werkbezoeken van Mr. A.E.J. baron Van Voorst tot Voorst, Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant; dit en nog veel meer op: www.bhic.nl/boekel.
Interessant voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van de gemeente Boekel. Maar ook voor nieuwe inwoners of voor studenten en scholieren die bezig zijn met een werkstuk. Het BHIC heeft online boekjes gemaakt voor alle gemeenten van zijn werkgebied (17 in totaal).
Voor wie dit online geschiedenisboekje al dacht te kennen: Het BHIC heeft het weer opgefrist. Aparte knoppen voor foto’s van o.a. het religieuze, het economische en het verenigingsleven en een rondwandeling met regiohistoricus Henk Buijks door het hele gebied.
Heel belangrijk blijven echter de verschillende forums voor inwoners om te reageren en verhalen aan te vullen met “zoals het vroeger was”. Dus als een webbezoeker een goed verhaal weet over vroeger, een leuke anekdote of een mooie herinnering of foto heeft, dan kan zij/hij dit op simpele wijze insturen. Op deze manier wordt dit geschiedenisboekje iets vóór en dóór de inwoners van de gemeente Boekel en blijft de lokale geschiedenis ook voor latere generaties behouden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant