Afbeelding

‘Je wordt de kerk binnen geblazen’

Muziek 6 keer gelezen
VEGHEL – De jazzband Delmontis stond hoog op het lijstje van Eric Stoof, en hij wist ze te strikken voor Jazz in Kerk in Kroeg. Eric Stoof is binnen Stichting Jazz Veghel verantwoordelijk voor de programmering en dus ook voor de muzikale invulling van het programma, komende zondag.

[image=246201]

“Ik ben vorig jaar al begonnen met mailen naar orkesten, bandjes en muzikanten”, vertelt Stoof, “Delmontis heb ik gezien op Jazz in Duketown, ze maken hele aansprekende en moderne muziek, jazzgerelateerd en funky.” Delmontis, bestaande uit organist en zanger Frank Montis en saxofonist Rolf Delfos, sluiten het programma om 16.00 uur af in de Gouden Leeuw. Maar voor dat het zover is, valt er nog veel meer te beluisteren in kerk en kroeg. “Ik denk dat we voor jazzkennend Nederland wel een paar aardige acts hebben weten binnen te halen.” De muzikale omlijsting van de dag is in handen van het Veghels Streetparade Orkest, wat in de jaren onlosmakelijk met Jazz in Kerk en Kroeg verbonden is geraakt volgens Stoof. "Zij verzorgen het ontvangst tussen 09.30 en 10.00 uur, je wordt de kerk ingeblazen.”

Programma
Het programma start met het Streetparade Orkest en koor Rejoice, bij de Lambertuskerk van 10.00 tot 11.30 uur. Daarna is er een lunchconcert met Groove Brother Groove bij Sax and Jazz, aanvang 12.00 uur. Het middagconcert met De Koppersnellers bij Fellows & Friends begint om 14.00 uur. Delmontis sluit Jazz in Kerk en Kroeg af in Brasserie Cafe De Gouden Leeuw om 16.00 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.stichtingjazzveghel.nl.

[image=246202]

[image=246203]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant