Afbeelding

Merwedelaan blij met 'nieuwe' speeltuin

Algemeen 72 keer gelezen
VEGHEL – Tot haar grote verbazing veranderde in november het speeltuintje aan de Merwedelaan in Veghel tot een grauwe vlakte met een stuk stoep met een bankje en een wipkip erop. Maar een nog grotere verbazing maakte zich meester van Patricia Immers toen er vorige week nieuwe toestellen geplaatst werden: een glijbaan en rekstokken.

[image=246205]

Eind november 2012 werden de speeltoestellen, een glijbaan, wipkip en jeu de boulesbaan verwijderd aan de Merwedelaan in wij de Leest. Tot ongenoegen van buurtbewoner Patricia Immers en haar dochtertje Valerie. Wat ze ervoor terug kregen was een grauwe vlakte met alleen de wipkip, op een stoep. Het speeltuintje stelde volgens Immers niet heel veel voor maar er werd bijzonder veel gebruik van gemaakt door de kinderen in de buurt. Wethouder Annemieke van de Ven gaf destijds in een reactie aan dat de glijbaan verwijderd werd omdat bij een inspectie bleek dat de conditie van het toestel onvoldoende was, en omdat er in De Leest een overschot aan speeltoestellen is, zouden er ook geen nieuwe worden geplaatst. De buurt moest het doen met een wipkip en speeltuintjes in de buurt.

Dik tevreden
Toch werden er afgelopen week spiksplinter nieuwe toestellen geplaatst. Een woordvoerster van de gemeente vertelt dat er naar aanleiding van het weghalen van de toestellen contact is geweest met de omwonenden. Maar waarom er alsnog is besloten om nieuwe toestellen te plaatsen? “Blijkbaar was daar toch ruimte voor binnen het beleid. In de Leest zijn er over het algemeen teveel toestellen. Op deze plek zijn er drie toestellen weggehaald en twee voor terug gekomen.” De kinderen van de Merwedelaan zijn in ieder geval dik tevreden!

[image=246206]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant