Afbeelding

Dutch Twin Beat timmert aan de weg

Muziek 117 keer gelezen
UDEN - DJ’s, dat zijn mannen. Althans, dat dachten de Udense zussen Sophie en Mechteld van den Luitgaarden (25). Tot ze de aanstekelijke beats van DJ Isis van der Wel hoorden. Inmiddels timmert de blonde DJ-tweeling hard aan de weg onder de noemer Dutch Twin Beat. De deelname aan het BNN-programma Beauty and the Beat bracht hun carrière in een stroomversnelling en bovendien een stap dichter bij het ultieme doel: Ibiza.

[image=246385]

Stonden Sophie en Mechteld begin april nog te draaien in een overvolle circustent tijdens het businessevenement Cirque des Affaires in Uden, deze zomer maken de tweelingzussen een tour door Spanje. Van juli tot september draaien ze in alle grote clubs van Barcelona. “Grote kans dat we daar in het voorprogramma van David Guetta, Nicky Romero en Afrojack staan. Ook Marbella en Mallorca staan op de planning. Of we zenuwachtig zijn? Dat is een understatement…”

Foute mixjes
De liefde voor muziek werd de zussen met de paplepel ingegeven. “Thuis stond altijd muziek aan”, vertelt Sophie. “Onze moeder werkte in de voormalige platenzaak Sure Shot en nam stapels elpees mee naar huis. Ik weet nog dat ik een cassetterecorder had, waarmee ik muziek opnam. Deze opnames plakte ik vervolgens aan elkaar. Het waren foutje mixjes van hits uit de jaren ’90. Even later werd het wat serieuzer, toen ik ook gitaar en keyboard ging spelen. Mechteld was ondertussen fanatiek aan het zingen en samen maakten we uren muziek.”
Veertien jaar was Sophie, toen ze haar eerste computermixset kocht. Later volgde ze een beatmixcurcus in het Klokgebouw in Eindhoven. “Als je begrijpt hoe een nummer theoretisch in elkaar zit, gaat het mixen veel vlotter. Er ging een wereld voor me open. Op een dag stond ik beneden aan de trap en hoorde ik mijn eigen mix uit de slaapkamer komen. Wat bleek: Mechteld was ermee aan de slag gegaan. Sinds dat moment staan we samen achter de knoppen.”

Buenos Aires
Eind vorig jaar maakt Nederland kennis met de vrolijke electrohousebeats van Sophie en Mechteld, ofwel Dutch Twin Beat. “Een kennis had ons opgegeven voor het BNN-programma Beauty and the Beat”, vertelt Mechteld. “Voor ik het wist draaiden we in Amsterdam, in Berlijn, in Buenos Aires… Het kon niet op. Toch verliep de competitie anders dan verwacht. Het draaien leek een ondergeschoven kindje. Jammer, want we zaten er voor de muziek, niet voor de reality. Desalniettemin hebben we een leuke tijd gehad, veel mensen leren kennen en Buenos Aires was echt een hoogtepunt.”
Uiteindelijk mikt het DJ-duo op een internationale carrière. “Volgend jaar hopen we in de hipste clubs van Ibiza te draaien. Of in Miami, het epicentrum van de house. Het gaat ons sowieso lukken, maar de vraag is nog even wanneer. Maar áls het moment eenmaal daar is, gaan we helemaal los!”

Volg Dutch Twin Beat via @DutchTwinBeat of kijk op Facebook.com/dutchtwinbeat

[image=246382]

[image=246384]

[image=246383]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant