Afbeelding

Ponte Palazzo deel 2

Column 37 keer gelezen
Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar .

[image=224619]

Ze zijn er uit! Wekenlang hebben ze ons in spanning gehouden, in kroegen werd over niets anders gesproken, op Twitter is het wekenlang trending topic geweest. Waar ik het over heb?
Over de nieuwe namen voor de Ponte Palazzo natuurlijk. Ze hebben bij de gemeente speciaal iemand aangenomen die alle emailtjes heeft verzameld, ruim duizend, met daarin de meest
uiteenlopende namen. Ruim negenhonderd mensen hebben de moeite genomen om een naam te bedenken en die vervolgens in te sturen. En met resutaat! Wat dacht u van de naam Spoorbrug. Daar moet iemand echt wekenlang over nagedacht hebben. Het klinkt in ieder geval logischer dan de Gurb, het omgekeerde voor brug, of de Pante Polazzo, waarschijnlijk bedacht door iemand die om 3 uur 's nachts de kroeg uitrolde. Op de shortlist die is samengesteld door een commissie van wijze mensen staan de volgende namen: De Paleisbrug, tjonge wat een verrassing dat die naam er bij zit, De Lombok, een vroegere wijk in Den Bosch maar ook een hete peper en een eiland van Indonesië, en De Verbinding, volgens mij is iedere brug een verbinding, toch? Nu kan iedereen op een naam stemmen en wel op de volgende manier: inloggen met je persoonlijke DigiD... Ik ben dan al afgehaakt want die weet ik niet meer en moet ‘m dan opnieuw aanvragen wat vervolgens drie weken duurt en dan ben ik te laat. Ik kan ook een formulier ophalen bij het stadskantoor en die invullen en opsturen.
Pff, te veel moeite.
Maar is het eigenlijk wel een brug? Een verbinding over een weg heet een viaduct, over water een aquaduct, dus over een spoor zou het een ferroduct moeten heten. Ojee, dat wordt weer een nieuwe prijsvraag uitschrijven...
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant