Afbeelding

Pastoor Rombauts viert gouden jubileum

Religie 1.051 keer gelezen
ERP – Cees Rombauts, pastoor in Erp, werd vijftig jaar geleden – op zaterdag 8 juni 1963 – tot priester gewijd. Komend weekend viert de Erpse gemeenschap zijn gouden jubileum.

[image=246705]

In Stadskrant Veghel van woensdag 5 juni vertelt de jubilaris over zijn loopbaan. Zijn eerste ‘post’ was Nuenen – tot genoegen van de jonge priester: “Nuenen was een dorp in ontwikkeling. Ik ben er vier jaar geweest en heb daar meegeholpen met de bouw van de kerk. Met hand- en spandiensten, maar ik heb ook letterlijk mee getimmerd.” Via Someren Dorp kwam Rombauts In januari 1979 terecht in Erp. “Ik was blij dat het opnieuw een Meierij-Peel-Kempen-gemeente werd. Die mentaliteit – zoals hij ook wordt bezongen - past het best bij me.” De Erpse parochie Sint Servatius staat aan de vooravond van een ingrijpende bestuurlijke reorganisatie. Samen met acht andere parochies in Veghel ressorteert Erp per september onder de nieuwe Lambertusparochie. Rombauts is één van de drie pastoors, die binnen de nieuwe organisatie actief zijn. “In de toekomst kijken kan ik natuurlijk niet, maar zolang ik kan blijf ik me inzetten voor de kerk, in het bijzonder voor Erp en Boerdonk.”

Jubileumfeest
In de Sint Servatiuskerk in Erp is op zaterdag 8 juni om 19.00 uur een eucharistieviering met medewerking van Terpsichore. Zondag 9 juni is er om 11.00 uur een Eucharistieviering met medewerking van. het dames- en herenkoor. Aansluitend is er gelegenheid Pastoor Rombauts persoonlijk te feliciteren. Bij goed weer is de receptie in de pastorietuin; bij slecht weer wordt uitgeweken naar Partycentrum Van Haandel, beide aan het Hertog Janplein in Erp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant