Afbeelding

Nieuwe badlift in zwembad

Sport 73 keer gelezen
UDEN - De Werkgroep Gehandicapten Zwemmen heeft het voor elkaar. Het zwembad De Drie-Essen in Uden is nu beter toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Er is een nieuwe badlift geïnstalleerd die het mogelijk maakt om mensen met een rolstoel of ligbed in het water te laten.

[image=247081]

Een dergelijke voorziening is een must maar jarenlang vragen en onderhandelen met diverse instanties, waaronder de gemeente, leverde niets op. Tot KansPlus de helpende hand bood en een fors bedrag aan subsidie neertelde, waardoor de WGZ de eigen voorziening, in samenwerking met Thijs Driessen van het zwembad De Drie-Essen, kon realiseren.
Nu kan een groter aantal mensen uit de doelgroep naar het bad komen. Dat is niet alleen goed voor hun fysieke toestand, maar ook voor hun eigenwaarde. Zo hebben de wedstrijdzwemmers uit Uden in het afgelopen weekend op de Regionale Special Olympics in Utrecht weer goed zaken gedaan. Zij brachten 19 gouden, 17 zilveren en 12 bronzen medailles mee terug naar Uden. Deze breedtesport doet het in Uden dus goed, dankzij de inzet van velen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant