Afbeelding

In gesprek met Hippe Gast Jon van den Elsen

Muziek 428 keer gelezen
ERP – Het moest rock en stoer zijn, met tegendraadse onderwerpen en afzetten tegen gezag van volwassenen. Als duo zijn ze begonnen met het maken van rockmuziek voor kinderen, daar kwam een theaterprogramma bij met een decor, toen een band en een naam. Werd het Stoute Meesters? Nee, de Hippe Gasten werden geboren. Ze stonden al in de Effenaar, 013, Melkweg en op het podium van Veghel Nightlive. Stadskrant Veghel ging in gesprek met de leadzanger van de band Hippe Gasten, Erpenaar Jon van den Elsen.

“Ik ben eigenlijk degene die alles aanzwengelt”, vertelt hij. Woensdag kwam de nieuwe cd ‘Anders’ uit en zondag wordt de cd gepresenteerd in de Pul in Uden. “Een jaartje of acht geleden zijn we met z’n tweeën begonnen, er zijn geen rockbandjes voor kinderen, dat werd de insteek. Maar het mocht niet te flauw worden, het moest rock en stoer zijn. Dus hebben we er ook een hele vette en goede band bij gezocht.” De thematieken zijn volgens Van den Elsen voor kinderen, maar de band maakt geen kinderliedjes. "Op onze nieuwe cd staan trouwens ook hele lieve liedjes, ik kom dan wel uit de wereld van harde gitaarmuziek maar ik ben ook echt een liedjesschrijver."
De cd van de Hippe Gasten ‘Anders’ is te koop op de website www.hippegasten.nl, hier staat ook meer informatie over de band en de agenda. Iedereen is welkom op de cd presentatie op zondag 5 januari in de Pul in Uden. Deze begint om 14.30 uur. Kaartjes zijn aan de deur te koop voor € 5,-, iedereen die groter is dan 1.60 m mag gratis naar binnen.

[image=266149]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant