Afbeelding

‘Iedereen die we vroegen, werkte mee’

Algemeen 99 keer gelezen
UDEN – “We vinden het heel belangrijk dat de antwoorden op de vragen die gesteld worden juist zijn en er geen discussie door ontstaat. Verder hebben we gesprekken gehad met mensen of groepen om leuke vragen te kunnen bedenken.” Ad van de Weele is voorzitter van Stichting Ujese Kwis. Hij vertelt wat er zoal kwam kijken bij het organiseren van het, voor Uden, nieuwe evenement dat zaterdagavond wordt gehouden.

[image=265744]

De afgelopen week is alles in het kwisboek voor de laatste keer gecontroleerd voor het naar de drukker ging. “Nu kan het beginnen, we hebben er veel zin in. En Uden ook zo te zien. Er hebben zich 79 teams opgegeven uit allerlei kringen, van scholen tot sportclubs, van politiek tot families. Het gaat om 750 deelnemers. Een fantastisch aantal waar we nooit aan hadden durven denken. Hieruit blijkt maar weer wat een prachtige gemeente Uden is. Ik zeg speciaal gemeente, want we hebben ook diverse teams uit Volkel.”

Ervaring
Ad zag in januari een reportage van Kwizut in Beek en Donk, waar heel het dorp voor uit liep. “Ik voelde dat dit in Uden ook moest kunnen. Toen ik ging polsen bij vrienden, had ik al snel in de gaten dat er genoeg waren die het leuk vonden. Ik kon aan de slag samen met Manno van de Burg, Fons Langehoff, Peter Paul Arts, Pascal Braam en de dames Tanja Staring en Jeannine Raijmakers. Maar we hadden geen ervaring in het organiseren van zoiets groots. Wij zijn op de koffie gegaan in Beek en Donk en bezochten de organisatie van de kwis in Berghem, ook wel de moeder onder de dorpskwissen genoemd. Daar hebben we veel van geleerd. We volgden hun advies op en richtten een stichting op.

Draagvlak
Toen kwam alles in een stroomversnelling. Sponsoren binnen halen, locatie zoeken en heel belangrijk; zorgen dat we in de publiciteit kwamen. We hebben www. ujsekwis.nl laten maken, gingen op Facebook en Twitter en hebben Kliknieuws en Skyline gevraagd om hun medewerking. Iedereen werkte mee. We kregen veel draagvlak in de Udense gemeenschap. Dat gaf ons veel energie om er iets moois van te maken. Vanaf augustus zijn we aan de slag gegaan met het creatieve deel. Voor het verzinnen van de vragen hebben we medewerking gehad van de Heemkundekring. We zijn heel benieuwd.”

Locaties
Inschrijven kan niet meer. Zaterdag krijgt elk team tussen 18.30 en 19.00 in Market Place een vragenboek. De teams werken op een zelf gekozen locatie. Alle middelen om aan de antwoorden te komen, zijn toegestaan. Eén van de teamgenoten wordt op een nader te bepalen tijdstip verwacht bij Market Place voor de Geheime Opdracht. Uiterlijk om 23.15 uur moet alles ingeleverd zijn in Market Place. De eerste prijs is 150 euro, de tweede 100 en de derde prijs is 50 euro. De prijsuitreiking inclusief feestavond voor de deelnemers is op zaterdag 11 januari. www.ujesekwis.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant