Afbeelding

‘De gezelligheid willen ze toch niet missen’

Algemeen 96 keer gelezen
UDEN – Het eetpunt bij de Eigen Herd voor mensen die zelf geen warme maaltijd kunnen bereiden of het gezellig vinden om samen met anderen een maaltijd te nuttigen ziet veranderingen ten opzichte van andere jaren. Zo eten meer mensen tegenwoordig geen warme maaltijd meer tussen de middag. “Misschien moeten we eens proberen om één of twee keer per week ’s avonds een eettafel te organiseren”, mijmert Mien Koenen, vrijwilligster van het eerste uur.

[image=265664]

“We zien tegenwoordig ook minder echtparen dan voorheen. Een complete maaltijd van drie gangen kost slechts acht euro, maar als je vijf dagen per week met z’n tweeën komt eten, is dat wel ruim tachtig euro per week”, rekent Koenen voor. Volgens haar kiezen mensen die dat veel vinden er dan vaak voor om maar één, twee of drie keer per week te komen. “De gezelligheid willen ze toch niet missen.”
Mary van der Wijst is ook vanaf het begin bij eetpunt betrokken. Hij is kok bij BrabantZorg, in zorgcentrum Sint Jan. Zijn ogen beginnen te glimmen als hij over het eetpunt praat. “Het is zo’n mooie voorziening voor mensen die graag met anderen aan tafel gaan.”
De Eigen Herd en Vivaan openden in december 2005 het eerste eetpunt in Uden buiten een zorgcentrum. Dit is de enige plek in Uden waar deze doelgroep een maaltijd kan gebruiken voor een ‘lage’ prijs. De driegangenmaaltijden worden elke maandag tot en met vrijdag om 12.30 uur geserveerd door vrijwilligers. Nieuwe gasten kunnen zich voor het eetpunt aanmelden door op werkdagen tussen 12.30 en 13.30 bunnen te lopen bij Eigen Herd. Wie dat niet kan, kan informatie vragen bij Vivaan: tel. (0413) 36 73 09 of .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant