Afbeelding

Gedicht voor St. Annahof

Algemeen 138 keer gelezen
UDEN – Tijdens Kerst Inn special in het Atrium van het St. Annahof in Uden werd vrijdag ter gelegenheid van het eerste lustrum, aan de bewoners een kunstwerk aangeboden. Het werd onthuld door Jan van Vucht van Area. Daarbij waren aanwezig kunstenaar Genoveef Lukassen, Dort Spierings, docent-onderzoeker ouderenhuisvesting en dichter Maarten van den Elzen.

[image=265659]

Aanleiding was dat Dort Spierings een proefschrift heeft geschreven over hoe bewoners van Dichterbij, Fokus en reguliere bewoners in een complex kunnen samenwonen. St. Annahof werd bij dit onderzoek betrokken. Het proefschrift wordt volgend jaar door Dort Spierings aan de Radboud Universiteit in Nijmegen verdedigd.
In overleg met dichter Maarten van den Elzen, een goede vriend van Spierings, werd het plan uitgewerkt om een gedicht te schrijven over deze bijzondere manier van wonen. Het werd ter illustratie in het proefschrift geschreven. Genoveef Lukassen werd benaderd een plaquette te ontwerpen waarin het gedicht werd verwerkt. Beide heren waren het er over eens dat St. Annahof de plek was waar het kunstwerk geplaatst moest worden.
Area, de verhuurder van St. Annahof werd door de initiatiefnemers op de hoogte gebracht van het plan en directeur Jan van Vught was enthousiast. De middag zal worden opgeluisterd door
’t Kos Kôjjer koor en met een Kerstverhaal, voorgedragen door Gerry Peeters.

[image=265658]

[image=265660]

[image=265661]

[image=265662]

[image=265663]

[image=265657]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant