Doelman Stef van Kaathoven redt Avanti’31

Voetbal 118 keer gelezen
SCHIJNDEL – Keeper Stef van Kaathoven was de grote man op het sportpark van Avanti’31. De Schijndelse goalie keerde alles wat op hem af kwam. In de tweede helft leek het doek te vallen voor de thuisclub. Martijn Verhoeven kon met rood vertrekken en Jelle Bouwmans mocht namens Boekel Sport uithalen van elf meter. Maar ook nu was Van Kaathoven de sterkste.

[image=265517]

Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Na drie nederlagen achtereen voor Boekel Sport en twee gelijke spelen en één verlies voor gastheer Avanti’31 wonnen beiden afgelopen zondag weer eens een wedstrijd. Vandaag zou winst een wat zekerde gevoel geven voor de komende winterstop. Daar kwam het niet van en stond de teller na 90 minuten zoals hij begon op 0-0. Op een prima bespeelbare grasmat zette scheidsrechter Wim Verstegen uit Uden de twee ploegen iets na 14.30 uur in beweging. Het controleren van de pasjes bleek opnieuw tijdrovend, maar dat lag zeker niet aan Verstegen die prima fluitwerk liet zijn in Schijndel. Boekel Sport-trainer Ruud Vermeer plaatste A-junior Robin Gruijters (17) in zijn basiself. De opstelling van collega Hans van Es kende weinig verrassingen met de gebruikelijke namen.

[image=265516]

Renzo Brus
Onder het toeziende ook van de nieuwe trainer voor volgend seizoen Ronny Everaerts hielden de twee teams elkaar aanvankelijk goed in evenwicht. De eerste kans, wellicht de beste, was voor de gasten uit Boekel. Sjoerd Vogels, normaal trefzeker, schoot vrij voor doel de bal hoog over. Maar ook Avanti liet van zich horen. In de 23e minuut volleerde Renzo Brus snoeihard op de paal. Collega Jody van den Burgt had dat in de 18e minuut ook al gedaan. Gescoord werd er niet wat een 0-0 ruststand gaf.

[image=265515]

Rood
De voorspelde regen werd intensiever en even werd zelfs gevreesd dat Verstegen de wedstrijd stil moest leggen met het invallende duister. Gelukkig klaarde de lucht weer wat op al bleven de omstandigheden zwaar in de tweede helft. Veel strijd in een overigens redelijk sportief duel. De keepers onderscheiden zich en ook Boekel Sport-keeper Bart Verhagen bleek 18 karaats door een inzet van Fabian Koenen met een reflex uit zijn doel te werken. In de 64e minuut leek zich het noodlot over Avanti’31 te voltrekken. Martijn Verhoeven van Avanti’31 bleef niets anders over dan de doorgebroken Vogels van het scoren af te houden door hem onderuit te halen binnen het keepersgebied. Verstegen twijfelde geen moment. Rood voor Verhoeven en de bal op elf meter van Avanti’31-doelman Van Kaathoven. De Schijndelse alleskunner wist ook nu niet van wijken. Aanvoerder Bouwmans van Boekel Sport zag zijn pingel door Van Kaathoven gestopt. Boekel Sport begon aan een ware belegering van het Avanti’31-doel. De Schijndelse sluitpost groeide tot grote hoogte hield alles tegen. Schoten van twee en drie meter afstand werden door hem gepareerd. Avanti’31 counterde en bleef ook de volle attentie vragen, maar doelpunten vielen er niet zondagmiddag. Trainer Van Es won één punt waar Boekel Sport-trainer Vermeer er twee verspeelde.