Afbeelding

JeugdVogelwacht timmert nestkastjes

Algemeen 35 keer gelezen
UDEN - Jeugdvogelwachters hebben tijdens hun maandelijkse activiteitendag nestkasten in elkaar getimmerd. Ieder kind kon er twee maken, waarvan er een mee naar huis mocht en de ander een plaatsje in het natuurbos achter de Kinderboerderij kreeg.

[image=265462]

Daarnaast werden in het clubgebouw De Groenhoeve dennenappels gevuld met een mengsel van vet en zaden. De JeugdVogelwacht voor kinderen tussen acht en vijftien jaar komt iedere derde zaterdag van de maand bij elkaar. Een keer op proef meedraaien kan altijd.
Jolanda Rutten: “We merken dat de ‘doe-activiteiten’ het beste aanslaan bij de jeugd. De kinderen mochten de gemaakte nestkasten zelf ophangen. Daarnaast hebben we deze morgen bijvoorbeeld twee verjaardagen van kinderen gevierd”, aldus een enthousiaste Rutten. Naast het klimmen in bomen, werd ook nog een bezoek gebracht aan de Kinderboerderij.

Proefdraaien
De JeugdVogelwacht kost tien euro per jaar. Het jaarprogramma is te downloaden via de website http://www.vogelwachtuden.nl (klik op Jeugd). Voor aanmelden of meer informatie, bel Peter van de Braak, telefoon: 0413-253586.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant