Afbeelding

‘Het geheim is elkaars mening accepteren’

Algemeen 39 keer gelezen
UDEN – Of Willem niet even wat op zijn gitaar kon spelen vroeg Dini. Het eerste contact was gelegd. “Ik vroeg of hij de week erna op mijn verjaardag wilde komen en toen is hij eingelijk altijd blijven hangen”, lacht Dini. Willem (81) en Dini (85) Nagel vierden zondag 8 december hun zestigjarig jubileum.

[image=265460]

Het diamanten paar kreeg maandag 9 december bezoek van de burgemeester. “Onze kinderen waren erbij en samen hebben we het glas geheven”, vertelt Dini. Echt feestvieren zit er voor het stel niet in. “Willem heeft de ziekte van Kahler” legt Dini uit, “dat maakt het moeilijk om echt te feesten. Maar om er met de burgemeester en de kinderen bij stil te staan vonden we heel leuk. Een feestje.”
Het stel leerde elkaar in Gorinchem kennen, waar ze beide vandaan komen. 45 jaar geleden verhuisden ze naar Uden en hebben het hier nu prima naar hun zin. “Eerste wilde ik terug naar Gorinchem”, vertelt Dini, “maar de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen wonen allemaal hier en het is heel fijn om die om ons heen te hebben, zeker nu Willem ziek is.” Het stel heeft graag de kinderen en kleinkinderen om zich heen. Dat is altijd zo geweest. Willem en Dini hebben altijd een caravan gehad op een camping aan de Maas. De kinderen en kleinkinderen kwamen naar de camping en de hele familie genoot van het water. “Waterskiën, motortjes, of een banaan achter de boot van opa”, vertelt Dini met een glimlach, “water was echt onze hobby.”

Het geheim
“Je moet zoveel van elkaar houden dat je de mening van de ander kan accepteren”, antwoordt Willem op de vraag wat het geheim van een goed huwelijk is. “We hebben eigenlijk ook nooit ruzie. Dat hebben we in onze verkeringstijd al wel gehad”, vult Willem aan. Het stel scheelt vier jaar in leeftijd. Volgens Willem was dat de reden van de meningsverschillen toentertijd. “Ik was vier jaar jonger dan Dini, in de leeftijd die we toen hadden denk je dan nogal eens anders over dingen.”

[image=265459]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant